Artikel top billede

Foto af Ray Jones. CC-licens By-sa2.0

Ved du hvorfor dine besøgende farer vild på din hjemmeside?

Din 404-side skal være intelligent - ellers er den kun til pynt.

I går blev landets bedste webbutikker kåret. Men vindere kan også lave fejl.

Ud af de 24 finalister havde en fjerdedel ingen fejl-side (404-side) og halvdelen af finalisterne havde slet ikke nogen sporing på deres fejl-side via Google Analytics. For eksempel roste E-conomic.

Der har talknuser og webanalytiker Jacob Kildebogaard regnet sig frem til.

En 404-side opsamler de tilfælde, hvor en besøgende enten har tastet url'en forkert, eller hvor den side, han gerne ville besøge, er flyttet eller slettet.

Den manglende tracking af trafikken til og fra fejlsiden kan betyde, at hjemmesideejerne aldrig bliver klogere og ikke får rettet årsagerne til fejlene.

Gør Google skuffet

Jacob Kildebogaard mener grundlæggende, at firmaer, der til dagligt forsøger at konvertere webbesøgende til kunder, klokker i det, hvis de slet ikke har nogen 404-side, der kan hjælpe besøgende på rette vej.

"Hvis en bruger lander på en død side og ikke kan komme videre, så risikerer man at gå glip af et salg eller et lead. Og man giver brugeren en dårlig oplevelse med sitet," siger Jacob Kildebogaard.

Men der er også mere langsigtede konsekvenser ved ikke at have et klart overblik over fejlkilder. Det kan gå ud over søgemaskineoptimeringen, fordi Google på sigt vil fjerne indekseringer af døde links.

"Samtidigt kan værdifulde links fra andre sites blive mindre værdifulde, fordi de ikke henviser til noget relevant," siger Jacob Kildebogaard, som har berørt emnet lidt mere grundigt på sin blog Webanalytiker.dk.

Hvad gør jeg?

Jacob Kildebogaard mener, at Google Analytics er den mest detaljerede måde at analyse fejlkilder på.

Når man har fået sat sit analyseredskab op, hvad skal man så kigge efter?

"Jeg ville begynde at rette de 20 fejlsider, der har flest sidevisninger internt. Så kan man også analysere de fejlsider, hvor trafikken er kommet fra et andet site, hvor der er noget linkværdi, der går tabt eller mindskes," siger Jacob Kildebogaard, der driver firmaet Webjuice.

Der findes andre metoder at logge og tracke trafikken til et firmas 404-side for eksempel direkte i nogle CMS'er. Men Jacob Kildebogaard mener, at Google Analytics er det mest oplagte og præcise redskab.

Google Analytics giver mulighed for at se, om mange besøgende lander på en fejl-hjemmeside som konsekvens af forkerte links på andre hjemmesider. Man kan også se bounce-raten - altså hvor mange besøgende der forlader hjemmesiden som konsekvens af en fejlside.

Har dit firma landets flotteste 404-side?

ComON er lige nu i færd med at finde landets mest kreative og flotteste fejlside hos firmaer og private. Du kan stadig nå at deltage. Læs mere her.
Vi kårer en vinder, når vi har modtaget alle nominerede 1. juni. Firmaet eller personen med landets lækreste 404-side vinder en udgave af Adobes "Creative Suite Master Collection", så firmaets grafikere og udviklere kan fortsætte med at lave lige så flotte resultater.
Adobe® Creative Suite® 6-softwaren tilbyder en hel ny oplevelse til digital medieudvikling, der giver dig mulighed for at arbejde lynhurtigt og nå ud til publikum uanset hvor de befinder sig. Læs mere om CS hos Adobe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere