Artikel top billede

Internet Defense League skal beskytte nettet

En ny sammenslutning skal fungere som et værn mod love og tiltag, der truer friheden på nettet.

Tilbage i januar gik tusindvis af websites i sort for at protestere mod den kontroversielle antipirat-lov SOPA, der blev sammenlignet med internet-censur. Det blev en succes for SOPA's modstandere og loven blev udskudt på ubestemt tid. Nu er gruppen bag den oprindelige protest gået sammen i en ny koalition, der skal beskytte nettet mod trusler af enhver art med de samme midler.

Det initiativ kalder sig selv Internet Defense League og det er ikke kun navnet, der lyder som noget fra superheltenes verden. Gruppen beskriver sig selv som nettets "bat-signal" og har designet et logo, som minder om den klassiske Batman-lampe på taget af politistationen i Gotham City.

"Sammen kan vores websteder og personlige netværk mobilisere planeten for at forsvare nettet mod dårlige love og monopoler," hedder det på den nye hjemmeside for Internet Defense League.

Ifølge Huffington Post sker den officielle lancering om to uger, og til den tid vil man afsløre navnene på de internet-firmaer, der er gået med i kampen. Både Reddit og Wordpress skulle være blandt de første.

Hos Internet Defense League kan man tilmelde sig med sin hjemmeside- og mail-adresse. Herefter vil man modtage en besked, når der dukker en "trussel" op, og medlemmerne kan så vælge at sprede budskabet på deres egen hjemmeside eller profil på et socialt netværk med et enkelt klik.

Medlemmerne kan også integrere en kontakt-formular på deres side, hvor man kan sende et protestbrev til sine lokale lovgivere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere