Artikel top billede

Her er Googles computer-brille

Google viser sin nye computer-brille frem. En tv-vært fik lov til at afprøve brillen - men kun ganske kort.

I april kunne Google bekræfte de mange rygter om, at man udvikler en Android-baseret computerbrille med "augmented reality". Nu har Google afsløret flere detaljer om sit Project Glass og vist brillen frem. Den skal give adgang til mange af de samme funktioner, som man kender fra en smartphone, men alle ikoner, beskeder og andre informationer bliver blændet direkte ind i synsfeltet.

Produktchef Steve Lee siger i et interview med Fast Company, at den store udfordring ligger i at integrere de forskellige tjenester i brillen på en fornuftig måde. Den nye enhed skal både kunne bruges af personer, der allerede har briller eller kontaktlinser og dem, som ikke normalt bruger briller.

Muligheden for at tage billeder er en af de vigtigste funktioner, men Lee ser de afgørende fordele i lokationsbaserede tjenester, hvor man kan få vist sin placering på et kort eller få hjælp til at finde den nærmeste restaurant eller cafe.

Han understreger at computerbrillen stadig ikke er færdig, men han regner dog ikke med, at det vil tage flere år at nå frem til det endelige produkt. Lee afviser en historie fra New York Times, som har meldt at brillen kommer inden nytår og skal koste mellem 250 og 600 dollar.

Beslutningen om at vise brillen allerede nu begrundes med, at man ønsker at indsamle reaktioner fra offentligheden og desuden ønsker at kunne teste brillen i det offentlige rum, uden at skulle holde det hemmeligt. Lee fortæller at han også selv går rundt med brillen i det daglige.

Google-medstifter Sergey Brin stillede forleden op i et tv-program med brillen på næsen. Den nedenstående video er et lille klip fra udsendelsen, der varer i en time. Her fik tv-værten Gavin Newsom også mulighed for at afprøve brillen og se et billede, som Brin havde taget af ham.

Brin betjente brillen ved at røre en touchpad på brillebøjlen. Senere skal den måske styres ved at hælde og nikke med hovedet eller med talte kommandoer.

Brillen bruger Google Goggles-teknologien. Goggles er en applikation til Android, hvor man kan tage billeder af fysiske genstande og få oplysninger om dem fra Googles databaser. Man kan sige, at hele verden dermed bliver søgbar. Det kan eksempelvis bruges til at hente oplysninger om malerier på et museum, seværdigheder eller varer i supermarkedet.

Denne teknologi skal altså indbygges direkte i Google-brillen, hvor man så f.eks. vil kunne få vist den billigste pris på det produkt, man har fundet i en butik. Eller man kunne forestille sig, at systemet kan bruge ansigtsgenkendelse til at identificere den person, du kigger på, og så hente oplysninger fra sociale netværk.

Forskeren Babak Parviz er også involveret i projektet. Han har tidligere udviklet en kontaktlinse, der fungerer som computerskærm. Så det er muligt, at en kommende version af ProjectGlass kan sættes direkte ind i øjet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere