Artikel top billede

Her er Googles computer-brille

Google viser sin nye computer-brille frem. En tv-vært fik lov til at afprøve brillen - men kun ganske kort.

I april kunne Google bekræfte de mange rygter om, at man udvikler en Android-baseret computerbrille med "augmented reality". Nu har Google afsløret flere detaljer om sit Project Glass og vist brillen frem. Den skal give adgang til mange af de samme funktioner, som man kender fra en smartphone, men alle ikoner, beskeder og andre informationer bliver blændet direkte ind i synsfeltet.

Produktchef Steve Lee siger i et interview med Fast Company, at den store udfordring ligger i at integrere de forskellige tjenester i brillen på en fornuftig måde. Den nye enhed skal både kunne bruges af personer, der allerede har briller eller kontaktlinser og dem, som ikke normalt bruger briller.

Muligheden for at tage billeder er en af de vigtigste funktioner, men Lee ser de afgørende fordele i lokationsbaserede tjenester, hvor man kan få vist sin placering på et kort eller få hjælp til at finde den nærmeste restaurant eller cafe.

Han understreger at computerbrillen stadig ikke er færdig, men han regner dog ikke med, at det vil tage flere år at nå frem til det endelige produkt. Lee afviser en historie fra New York Times, som har meldt at brillen kommer inden nytår og skal koste mellem 250 og 600 dollar.

Beslutningen om at vise brillen allerede nu begrundes med, at man ønsker at indsamle reaktioner fra offentligheden og desuden ønsker at kunne teste brillen i det offentlige rum, uden at skulle holde det hemmeligt. Lee fortæller at han også selv går rundt med brillen i det daglige.

Google-medstifter Sergey Brin stillede forleden op i et tv-program med brillen på næsen. Den nedenstående video er et lille klip fra udsendelsen, der varer i en time. Her fik tv-værten Gavin Newsom også mulighed for at afprøve brillen og se et billede, som Brin havde taget af ham.

Brin betjente brillen ved at røre en touchpad på brillebøjlen. Senere skal den måske styres ved at hælde og nikke med hovedet eller med talte kommandoer.

Brillen bruger Google Goggles-teknologien. Goggles er en applikation til Android, hvor man kan tage billeder af fysiske genstande og få oplysninger om dem fra Googles databaser. Man kan sige, at hele verden dermed bliver søgbar. Det kan eksempelvis bruges til at hente oplysninger om malerier på et museum, seværdigheder eller varer i supermarkedet.

Denne teknologi skal altså indbygges direkte i Google-brillen, hvor man så f.eks. vil kunne få vist den billigste pris på det produkt, man har fundet i en butik. Eller man kunne forestille sig, at systemet kan bruge ansigtsgenkendelse til at identificere den person, du kigger på, og så hente oplysninger fra sociale netværk.

Forskeren Babak Parviz er også involveret i projektet. Han har tidligere udviklet en kontaktlinse, der fungerer som computerskærm. Så det er muligt, at en kommende version af ProjectGlass kan sættes direkte ind i øjet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere