Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Megaupload slår igen mod FBIs pirat-anklager

Den stort anlagte retssag mod fildelings-sitet ser ud til at smuldre.

Set fra FBIs og de amerikanske rettighedshaveres synspunkt ser sagen om Megaupload værre og værre ud.

I forgårs besluttede den newzealandske ret, der behandler amerikanerne krav om udlevering af Megaupload-stifter Kim Dotcom og andre nøglepersoner, at man bliver nødt til at se alt amerikanernes bevismateriale, før der kan træffes en afgørelse.

Det lyder måske oplagt, men ikke desto mindre har FBI hidtil afvist at vise det konkrete bevismateriale, som ligger bag anklagen om kriminelle aktiviteter. Nu er man tvunget til dele alle dokumenter i sagen med modparten i Megaupload-forsvaret, bestemte dommer Davis Harvey i den newzealandske ret.

Men besværet med at få stifteren udleveret er kun en mindre del af amerikanernes problemer.

FBI har i princippiet rejst to sager: personsagerne mod Kim Dotcom og nogle meddirektører, samt en sag mod selskabet Megaupload.

I sidstnævnte sag bad Megauploads forsvarer i går dommeren i den amerikanske ret om helt at skrotte sagen, og alternativt fjerne en lang række af de mest markankte anklagepunkter.

Sitet Tech Dirt har gennemgået de to krav fra Megaupload-forsvaret, og konkluderer, at man i FBI har god grund til at være bekymrede over sagens videre forløb.

Lovlig fildeling svækker FBI

Blandt andet fordi sagen er rejst med en påstand om, at Megaupload udelukkende var et fildelingssite for ulovligt kopierede filer. Sitets brugere havde imidlertid også uploadet og delt en betydelig mængde lovligt materiale, som ikke krænker nogens copyright.

Den store mængde lovlige fildeling underminerer ikke mindst FBI's påstande om, at Megaupload var et rendyrket kriminelt foretagende på linje med narko-karteller. Myndighedernes voldsomme fremfærd og beslaglæggelsen af alle værdier i Megaupload var derfor helt ude af proportioner med sagens alvorlighed og den skade, enkelte rettighedshavere kan have lidt ved at deres materiale blev piratkopieret, lyder argumentet.

Samtidigt har Megauploads forsvarer argumenteret overbevisende for, at myndighederne skal frigøre Megauploads bankonti som blev indefrosset i forbindelse med FBI-aktionen i januar. Man kan ikke sagsøge et firma og så samtidigt tage alle dets værdier fra det, så det forhindres i at hyre advokater og forsvare sig på lovligvis i en retssag, lyder rationalet.

Hvis FBI ender man at måtte skrotte sagen mod Megauplaod, vil det være et alvorligt tilbageslag for rettighedsindustriens kamp for at kontrollere piratkopiering på nettet.

Symbolsk førte den newzealandske kendelse i forgårs også til, at Kim Dotcom nu kan tage sin elektroniske fodlænke af og flytte tilbage til det luksuriøse landsted, hvor han blev anholdt i januar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.