Artikel top billede

Svenske momssvindlere købte varer i Danmark

Danske leverandører har leveret mobiltelefoner til det svindelanklagede firma Future Mobile Sweden.

En mobilbroker i Midtjylland er uforvarende blevet en del af en omfattende momssvindel i Sverige.

Sagen drejer sig om firmaet Future Mobile Sweden, hvis to ejere står anklaget ved retten i Göteborg for grov momssvindel. Det svenske firma har ifølge anklagemyndigheden snydt den svenske statskasse for mere end 20 millioner svenske kroner.

Svindelen er blandt andet sket ved at forfalske eksportpapirer, som gav indtryk af at firmaets solgte sine varer - fortrinsvis mobiltelefoner - til Irak, hvor de to ejere stammer fra. I alt har Future Mobile omsat for mere end 100 millioner svenske kroner, hvor bagmændene så har stukket momsen i egen lomme.

I virkeligheden blev telefonerne solgt til svenske kunder heriblandt onlinebutikken Netonnet.

Nu viser dokumenter fra den svenske anklagemyndighed, at de svenske svindlere blandt andet har skaffet deres varer fra danske leverandører. Fra april til juni leverede en mobilbroker i Holstebro varer for mere end otte millioner svenske kroner til Future Mobile Sweden.

Direktøren i det danske firma bekræfter over for CRN, at man har handlet med Future Mobile. Han understreger, at alle regler er blevet fulgt, ligesom man forud for hver handel har undersøgt, om Future Mobile Sweden var korrekt momsregistreret hos de svenske myndigheder.

"Vi vil ikke stemples som værende en del af de her karruseller, og vi gennemfører ingen handler uden at være sikre på, at der er orden i sagerne. De har altid betalt til tiden, og vi har valideret deres momsnummer ved hver handel. Derfor overrasker det os, at de har været indblandet i en momskarrusel," lyder det fra den danske direktør, som ikke ønsker sit navn frem.

En kilde i det svenske skattevæsen oplyser, at også et dansk firma i Nørre Sundby har leveret varer til Future Mobile Sweden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Helt nye spilleregler: Sådan får du succes på cloudrejsen
Skiftet til cloud udfordrer din forretning og stiller helt nye krav til, hvordan du håndterer projektet – teknisk og strategisk. Få overblik, råd og konkret viden her.