Artikel top billede

Nu er it-milliardærer også stof til sladder-spalterne

Vil du læse om Mark Zuckerbergs bryllups-rejse eller Dropbox-chefens kæreste?

"Er Silicon Valley ved at blive det nye Hollywood?" Sådan lyder overskriften på en artikel i New York Times, der kortlægger it-iværksætternes indtog i sladder-spalterne. Vi er vant til at læse om skuespillere, sangere og millionøser med hang til fester, men nu er it-milliardærer også begyndt at få den samme opmærksomhed.

Det bedste og seneste eksempel er nok Facebook-stifteren Mark Zuckerbergs bryllup med Priscilla Chan, der faldt sammen med den knap så vellykkede børsnotering af hans selskab. Bryllups-billederne kom på forsiden af mange kulørte blade og deres bryllupsrejse blev fulgt intenst af paparazzi-fotografer - som om det var Brad Pitt og Angelina Jolie.

"Det ser ud til at en teknologi-historie ikke længere er en teknologi-historie. Teknologi er nu det nye Hollywood," skriver New York Times.

Mark Zuckerberg er ikke den eneste, der har taget springet til sladder-spalterne. Mange it-iværksættere optræder nu med flotte fotoserier i blade som People, Vanity Fair og Vogue.

Bloggeren Ryan Tate bekræfter overfor avisen, at man oplever stigende interesse for it-milliardærernes privatliv.

Det gælder eksempelvis den 28-årige Dropbox-milliardær Drew Houston og hans kæreste, CeCe Cheng, som håndterer pr for det nystartede Qwiki. Eller Napster-stifteren Sean Parker (som selv er blevet portrætteret på det store lærred i filmen "The Social Network") og hans kæreste, skuespillerinden Alexandra Lenas.

Så hjælper det også, at den nye garde af unge it-superrige er mere farverige og interessante end de gamle it-ikoner som Bill Gates og Steve Jobs, som har været meget lukkede omkring deres privatliv og ikke har leveret meget stof til sladder-pressen i tidens løb.

Mange af de nye it-iværksættere søger tværtimod denne opmærksomhed og hjælper selv til ved at lægge masser af billeder ud på deres Facebook-profiler. Så man kunne spekulere på, at de håber at kunne omsætte denne interesse for deres privatliv til investeringer i deres virksomheder og projekter.

Så er risikoen selvfølgelig, at privatlivet overskygger arbejdet. Men måske er Zuckerberg ganske glad for, at hans bryllup trak lidt af opmærksomheden fra den skuffende børsnotering. Og det gav ham en undskyldning for at tage på bryllupsrejse i Europa og slippe for de borende spørgsmål om, hvorfor aktiekursen ikke har udviklet sig som håbet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere