Artikel top billede

Microsoft køber dansk spilfirma

Danske Press Play glæder sig over sine nye ejere: Nu kan vi fortsætte med at lave nyskabende spil.

Den danske spilsucces Max and The Magic Marker er nu en del af Microsoft.

På spilmessen E3 har Microsoft Studios oplyst, at firmaet har købt danske Press Play, der blev kendt for det kreative spil om den lille dreng med den store tusch. Og som senest har udgivet spillet Tentacles.

Press Play har tidligere haft et tæt samarbejde med Microsoft Studios, siden danskerne lavede en udgave af Max and The Magic Marker-spillet til Windows Phone i forbindelse med lanceringen for to år siden. Microsoft har tidligere finansieret en substantiel del af Press Plays udviklingsomkostninger.

Der er 21 personer på lønningslisten i Press Play, der vil blive boende i Pilestræde i København efter opkøbet.

Stadig plads til iPhone og Android

Slægtskabet med Microsoft betyder en yderligere fokusering på Microsoft-platformen, men ikke et farvel til andre platforme.

"Det er klart, at vi kommer til at fokusere meget på Windows og Xbox, men hverken iPhone eller Android er lukket land for os," fortæller Rune Dittmer, der startede og ejede Press Play sammen med Ole Teglbjærg og Mikkel Thorsted.

Pressplay.dk skriver firmaet om opkøbet, at de forventer at få mere kreativ frihed, når de bliver indlemmet i Microsoft-folden.

Hvordan får man mere frihed af at blive opkøbt?

"Det er jo heller ikke en påstand, der er bevist endnu, men vi tror på, at det giver os mere ro til at fokusere på at lave nyskabende og anderledes spil, der ikke bare er kopier eller gentagelser af andre. Som uafhængig spiludvikler jagter man ofte det næste projekt og den næste finansiering, og i den kontekst kommer man ofte til at satse meget konservativt. Indtil videre har Microsoft Studios vist sig at være dem, der har været mest interesseret i at lave kreative og nye ting," siger Rune Dittmer til ComON.

Parterne ønsker ikke at oplyse salgsprisen. Press Play havde i sidste regnskabsår et underskud på 700.000 kroner.

Press Play har lige nu flere projekter i pipelinen. Blandt videreudviklinger af Tentacles.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere