Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Pas på - LinkedIn nakker dine kalender-data

Bruger du LinkedIns populære iPhone og iPad-app? Så har LinkedIn muligvis adgang til dine kalenderdata.

Har du downloadet LinkedIns iPhone og iPad-app?

Så har du sandsynligvis givet LinkedIn adgang til alle dine kalenderoplysninger.

Det skyldes, at LinkedIn-appen giver brugerne mulighed for at se deres kalender direkte i appen.

Men når brugerne slår den funktion til, bliver alle deres kalenderdata samtidig overført direkte til LinkedIns servere uden, at de først bliver advaret om det, skriver New York Times.

Kan komme i konflikt med Apple

Det betyder ikke blot, at du ufrivilligt kan have delt stærkt fortrolige oplysninger om dine forretningsaftaler.

Det betyder også, at LinkedIn sandsynligvis har overtrådt reglerne for Apples App Store, der udtrykkeligt forbyder apps at indhente informationer fra brugernes telefoner uden først at have advaret brugeren om det.

Opdagelsen er blevet gjort af to israelske sikkerhedseksperter, der planlægger at offentliggøre flere data om affæren på en sikkerhedskonference i Tel-Aviv.  

Men en pressekvinde fra LinkedIn ved navn Julue Inouye understreger overfor New York Times, at der er tale om en funktion, som det er frivilligt for brugerne at benytte sig af.

Samtidig gør hun det klart, at formålet med kalenderfunktionen er at give brugerne let adgang til de andre mødedeltageres LinkedIn-profiler.

LinkedIn vil overfor New York Times ikke kommentere på om oplysningerne også bliver gemt på LinkedIns servere, som de israelske sikkerhedsforskere hævder.

Flere apps i privacy-problemer

Det er ikke første gang, at populære apps er blevet afsløret i at høste private data fra brugernes telefoner. Tidligere på året blev appen Path taget i at overføre kontaktoplysningerne fra brugernes telefonbøger til deres servere.

En sag, der påkaldte sig interesse fra den amerikanske kongres, hvor flere politikere tog sagen op ligesom, at Paths stiftere også blev indkaldte til et møde i Apples hovedkvarter, hvor de angiveligt fik læst og påskrevet af Apple-bossen Tim Cook.

Læs også:
Her er seks supergode LinkedIn-tip

Nu er LinkedIn klar med en drøn-lækker iPad-app]Nu er LinkedIn klar med en drøn-lækker iPad-app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.