Artikel top billede

Sådan undgår du at Facebook sletter dit firmas side

Facebook-konkurrencer er populære, men du løber en risiko for at få din side slettet, hvis du bryder Facebooks konkurrence-regler. Se her hvordan du undgår det.

Facebook-konkurrencer er ofte et af de håndtag, som virksomheder drejer på, når de vil have flere likes på deres Facebook-side.

Men hvad ikke alle virksomheder er klar over er, at de ikke blot kan skrue konkurrencer sammen, som det passer dem.

Det er en række strikse regler, som skal overholdes, hvis ikke virksomheden skal risikere at få sin side slettet og dermed miste alle sine "likes".

Ofte er det mindre virksomheder, der ikke har fået sat sig ordentligt ind i Facebook-reglerne, der falder i fælden. Men virksomhederne kan dog som regel undgå at komme i konflikt med Facebooks konkurrence-politik, hvis de blot følger tre tommelfingerregler, fortæller Facebook-ekspert Thomas Bigum.

Råd nummer 1: Du må ikke kræve "likes"
Ifølge Facebooks regler er det forbudt at lave konkurrencer, der er betinget af, at deltagerne skal udføre en særlig handling.

Det vil sige, at du i din konkurrence gerne må kræve, at folk "liker" din side for at deltage.  Men du må ikke kræve, at folk eksempelvis skal trykke "like" på et specifikt vægopslag eller skal dele et særligt billede."

Et forbudt trick som især mange mindre virksomheder har benyttet sig af for at få opmærksomhed på Facebook.

Ifølge Thomas Bigum er reglerne indført, for at Facebook ikke skal blive forvandlet til et stort konkurrence-helvede, hvor folk overdynger hinanden med konkurrence-tilbud.

"Reglerne er med til at sikre, at Facebook ikke bliver et mega nederen sted at være," siger han.

Råd nummer 2: Din konkurrence må ikke foregå på Facebook
På trods af begrænsningerne er der dog rig mulighed for, at du alligevel kan lave dine egne konkurrencer.

Det kræver blot, at du afvikler konkurrencen isoleret i enten en Facebook-app eller på en hjemmeside uden for Facebook.

Det betyder, at hvis du eksempelvis gerne vil lave en konkurrence, hvor dine kunder skal uploade deres bedste feriebilleder, må du ikke kræve, at deltagerne skal uploade billederne direkte på din sides Timeline.

I stedet kan du få produceret en særlig Facebook-app, hvor brugerne kan uploade billederne.

Sådan skal du kontakte vinderen

Du kan dog fortsat omtale din konkurrence og linke til den fra din Facebook-side. 

"Du har frit slag til at omtale dine konkurrencer. Du må bare ikke eksekvere dem på din Timeline," siger Thomas Bigum.

Men selv om dine konkurrencer foregår i en applikation eller helt uden for Facebook, må du stadigvæk ikke gøre det til et krav, at folk liker eller deler konkurrencen. 

I stedet kan du opfordre brugerne til at gøre det helt frivilligt. 

"Når du gør brugerne opmærksom på din konkurrence, kan du eksempelvis tilføje en bemærkning om, at de meget gerne må dele konkurrencen med deres venner, hvis de ønsker det," siger han. 

Råd nummer 3: Du må ikke kontakte vinderen på Facebook
Når du har fundet vinderen af din konkurrence, må du ikke kontakte vedkommende via Facebook. Hverken ved at skrive en opdatering, hvor du nævner vinderen med navn, eller ved at sende en privatbesked over Facebook. 

I stedet skal du kontakte vinderen direkte uden om Facebook. 

"Derfor er det nødvendigt, at du får en e-mailadresse eller et telefonnummer på dine konkurrencedeltagere, så du kan kontakte dem, " siger Thomas Bigum. 

Han forklarer, at årsagen til reglen er, at der er en risiko for, at konkurrencerne i stedet blot bliver et påskud, som virksomhederne bruger for at kontakte Facebook-brugere med reklamer og tilbud. 

Ud over disse tre gode råd kan du læse en mere udførlig gennemgang af Facebooks regler på området, hvis du følger dette link

Læs også:

Kunderne raser på nettet - sådan får du styr på dem

Facebook klar med to længe ventede funktioner
 
Fræk iværksætter: Jeg har 130.000 fans på Facebook  
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere