Artikel top billede

Sådan undgår du at Facebook sletter dit firmas side

Facebook-konkurrencer er populære, men du løber en risiko for at få din side slettet, hvis du bryder Facebooks konkurrence-regler. Se her hvordan du undgår det.

Facebook-konkurrencer er ofte et af de håndtag, som virksomheder drejer på, når de vil have flere likes på deres Facebook-side.

Men hvad ikke alle virksomheder er klar over er, at de ikke blot kan skrue konkurrencer sammen, som det passer dem.

Det er en række strikse regler, som skal overholdes, hvis ikke virksomheden skal risikere at få sin side slettet og dermed miste alle sine "likes".

Ofte er det mindre virksomheder, der ikke har fået sat sig ordentligt ind i Facebook-reglerne, der falder i fælden. Men virksomhederne kan dog som regel undgå at komme i konflikt med Facebooks konkurrence-politik, hvis de blot følger tre tommelfingerregler, fortæller Facebook-ekspert Thomas Bigum.

Råd nummer 1: Du må ikke kræve "likes"
Ifølge Facebooks regler er det forbudt at lave konkurrencer, der er betinget af, at deltagerne skal udføre en særlig handling.

Det vil sige, at du i din konkurrence gerne må kræve, at folk "liker" din side for at deltage.  Men du må ikke kræve, at folk eksempelvis skal trykke "like" på et specifikt vægopslag eller skal dele et særligt billede."

Et forbudt trick som især mange mindre virksomheder har benyttet sig af for at få opmærksomhed på Facebook.

Ifølge Thomas Bigum er reglerne indført, for at Facebook ikke skal blive forvandlet til et stort konkurrence-helvede, hvor folk overdynger hinanden med konkurrence-tilbud.

"Reglerne er med til at sikre, at Facebook ikke bliver et mega nederen sted at være," siger han.

Råd nummer 2: Din konkurrence må ikke foregå på Facebook
På trods af begrænsningerne er der dog rig mulighed for, at du alligevel kan lave dine egne konkurrencer.

Det kræver blot, at du afvikler konkurrencen isoleret i enten en Facebook-app eller på en hjemmeside uden for Facebook.

Det betyder, at hvis du eksempelvis gerne vil lave en konkurrence, hvor dine kunder skal uploade deres bedste feriebilleder, må du ikke kræve, at deltagerne skal uploade billederne direkte på din sides Timeline.

I stedet kan du få produceret en særlig Facebook-app, hvor brugerne kan uploade billederne.

Sådan skal du kontakte vinderen

Du kan dog fortsat omtale din konkurrence og linke til den fra din Facebook-side. 

"Du har frit slag til at omtale dine konkurrencer. Du må bare ikke eksekvere dem på din Timeline," siger Thomas Bigum.

Men selv om dine konkurrencer foregår i en applikation eller helt uden for Facebook, må du stadigvæk ikke gøre det til et krav, at folk liker eller deler konkurrencen. 

I stedet kan du opfordre brugerne til at gøre det helt frivilligt. 

"Når du gør brugerne opmærksom på din konkurrence, kan du eksempelvis tilføje en bemærkning om, at de meget gerne må dele konkurrencen med deres venner, hvis de ønsker det," siger han. 

Råd nummer 3: Du må ikke kontakte vinderen på Facebook
Når du har fundet vinderen af din konkurrence, må du ikke kontakte vedkommende via Facebook. Hverken ved at skrive en opdatering, hvor du nævner vinderen med navn, eller ved at sende en privatbesked over Facebook. 

I stedet skal du kontakte vinderen direkte uden om Facebook. 

"Derfor er det nødvendigt, at du får en e-mailadresse eller et telefonnummer på dine konkurrencedeltagere, så du kan kontakte dem, " siger Thomas Bigum. 

Han forklarer, at årsagen til reglen er, at der er en risiko for, at konkurrencerne i stedet blot bliver et påskud, som virksomhederne bruger for at kontakte Facebook-brugere med reklamer og tilbud. 

Ud over disse tre gode råd kan du læse en mere udførlig gennemgang af Facebooks regler på området, hvis du følger dette link

Læs også:

Kunderne raser på nettet - sådan får du styr på dem

Facebook klar med to længe ventede funktioner
 
Fræk iværksætter: Jeg har 130.000 fans på Facebook  




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere