Artikel top billede

Prøv ny tjeneste fra DR før alle andre

ComON-læsere inviteres til at teste nyt projekt, der samler vores kulturarv på nettet.

DR søger lige nu betatestere til et nyt kulturudbud, danskkulturarv.dk.

Tjenesten er lige åbnet i en betaversion, men åbner først officielt til september.

Danskkulturarv.dk samler lige nu 40.000 ting fra danskernes fælles kulturarv. Film, billeder og tekster. Indholdet stammer fra DR men også
Det Danske Filminstitut, Statens Museum for Kunst, Det Kongelige Bibliotek og 1001 fortællinger om Danmark.

Senere kommer også indhold fra Statens Arkiver, Nationalmuseet og Statsbiblioteket, og andre museer, arkiver og kulturinstitutioner er på vej til at spytte i kassen med historisk indhold fra deres arkiver.


Sidens udformning er inspireret af sociale medier, så man kan udforske, eksperimentere og dele de store mængder kulturelt materiale med sine venner.

Sådan bliver man betatester

Der er to forskellige måder at blive betatester på: Man kan enten gå ind på www.danskkulturarv.dk og tilmelde sig, og man vil i løbet af kort tid modtage et login. Eksisterende betatestere får mulighed for at invitere sine venner foran i køen.

"På danskkulturarv.dk løfter vi dele af kulturarven ud af museerne og arkiverne og ind i et fælles digitalt univers, hvor man får mulighed for at udvælge, sammensætte og dele værkerne med hinanden. Man kan for eksempel blande fund fra portrætsamlingen i Det Kongelige Bibliotek og lyden fra et Karen Blixen interview fra DR med fortællingen om Karen Blixens hus fra 1001 fortællinger om Danmark, og dele sit værk med en ven. Er man særlig vild med satire som Svinene, Banjos Likørstue, drengene fra Pirat TV eller gamle udsendelser fra DRs Underholdningsafdeling, så findes det også her," fortæller Tobias Golodnoff, ansvarlig for kulturarvsprojektet.


Frem til lanceringen vil der være fejl og mangler. DR håber, at betatesterne vil hjælpe med at finde fejl og komme med forslag.

Danskkulturarv.dk lanceres endeligt i september 2012.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere