Artikel top billede

Prøv ny tjeneste fra DR før alle andre

ComON-læsere inviteres til at teste nyt projekt, der samler vores kulturarv på nettet.

DR søger lige nu betatestere til et nyt kulturudbud, danskkulturarv.dk.

Tjenesten er lige åbnet i en betaversion, men åbner først officielt til september.

Danskkulturarv.dk samler lige nu 40.000 ting fra danskernes fælles kulturarv. Film, billeder og tekster. Indholdet stammer fra DR men også
Det Danske Filminstitut, Statens Museum for Kunst, Det Kongelige Bibliotek og 1001 fortællinger om Danmark.

Senere kommer også indhold fra Statens Arkiver, Nationalmuseet og Statsbiblioteket, og andre museer, arkiver og kulturinstitutioner er på vej til at spytte i kassen med historisk indhold fra deres arkiver.


Sidens udformning er inspireret af sociale medier, så man kan udforske, eksperimentere og dele de store mængder kulturelt materiale med sine venner.

Sådan bliver man betatester

Der er to forskellige måder at blive betatester på: Man kan enten gå ind på www.danskkulturarv.dk og tilmelde sig, og man vil i løbet af kort tid modtage et login. Eksisterende betatestere får mulighed for at invitere sine venner foran i køen.

"På danskkulturarv.dk løfter vi dele af kulturarven ud af museerne og arkiverne og ind i et fælles digitalt univers, hvor man får mulighed for at udvælge, sammensætte og dele værkerne med hinanden. Man kan for eksempel blande fund fra portrætsamlingen i Det Kongelige Bibliotek og lyden fra et Karen Blixen interview fra DR med fortællingen om Karen Blixens hus fra 1001 fortællinger om Danmark, og dele sit værk med en ven. Er man særlig vild med satire som Svinene, Banjos Likørstue, drengene fra Pirat TV eller gamle udsendelser fra DRs Underholdningsafdeling, så findes det også her," fortæller Tobias Golodnoff, ansvarlig for kulturarvsprojektet.


Frem til lanceringen vil der være fejl og mangler. DR håber, at betatesterne vil hjælpe med at finde fejl og komme med forslag.

Danskkulturarv.dk lanceres endeligt i september 2012.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.