Artikel top billede

Fremtidens dukke kommer fra 3D-printeren

Design din egen digitale avatar og få den printet ud som en dukke.

Det nystartede firma MakieLab vil lade sine kunder designe deres egne actiondukker på nettet, som så printes ud med 3D-printere og sendes til kunderne. Firmaet har netop lanceret sin Makies-platform i en åben alpha-test og samtidig afsluttet en investeringsrunde, hvor selskabet har samlet omkring otte millioner kroner i frisk kapital.

Pengene kommer blandt andet fra danske Sunstone Capital, der har den kendte iværksætter Nikolaj Nyholm som partner. Han stiftede domæne-firmaet Speednames i 1999 og stod i spidsen for Polar Rose, der blev solgt til Apple for et større millionbeløb.

Sunstone har tidligere investeret i en række start-ups, herunder tyske Gidsy, der forsøger at bygge en slags markedsplads for oplevelser.

"Makies viser hvordan 3D-printere kommer til at ændre vores daglige liv på mange forskellige måder. Min datter sparer allerede sammen med sine lommepenge til at købe en Makie og for hende og hendes jævnaldrende vil denne form for fysisk tilpasning være normen," siger Nikolaj Nyholm.

Det er allerede muligt at tilpasse dukkens øjne, næse, mund, ansigtsudtryk og senere skal brugerne også kunne vælge forskellige hudfarver og beklædning. Det er gratis at lave sin egen digitale dukke, men den færdige fysiske dukke koster omkring 1.000 kr.

Foruden Sunstone Capital deltager finske Lifeline Ventures og Ynnis Ventures i den seneste investeringsrunde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.