Artikel top billede

Legendarisk spilprogrammør udvikler VR-hjelm

Den nye billige VR-hjelm fra John Carmack skal suge dig helt ind i spiloplevelsen.

På spilmessen E3 kunne programmøren John Carmack vise sit nyeste projekt; et byggesæt til en meget avanceret Virtual Reality-hjelm. Carmack er nok den mest berømte spilprogrammør - han skabte 3D-action-genren med spil som Wolfenstein, Doom og Quake. Han står i spidsen for id software, og han har tidligere forsøgt at bygge en rumraket med sit firma Armadillo Aerospace.

Denne gang har Carmack sat sig som mål at udvikle det bedste Head-Mounted-Display. De første VR-hjelme kom allerede for 20 år siden, men de var store, klodsede og meget dyre.

Prototypen som blev vist på E3 var monteret på en normal skibrille. Den bruger et system kaldet Rift, der er udviklet af Oculus sammen med Carmack. Her ligger opløsningen på 1280 x 800 billedpunkter (640 x 800 til hvert øje) og latenstiden skulle være helt nede på 20 ms.

Det er også den magiske grænse for, hvornår hjernen begynder at opfatte oplevelsen som ægte, mener Carmack.

Brugeren kan altså bevæge hovedet og får samtidig illusionen af, at man befinder sig i en virtuel verden og kan kigge i alle retninger.

Carmack demonstrerede prototypen med en modificeret 3D-udgave af "Doom 3". Han vil senere tilbyde komponenterne som et byggesæt, der skal koste omkring 500 dollar.

Han mener at kvaliteten er på niveau med de professionelle systemer, som i øjeblikket koster omkring 10.000 dollar, og forventer at de første kommercielle spil der understøtter systemet kommer inden for et-to år.

Men Carmack sagde dog ikke, om id software også har planer om at sælge spil til 3D-hjelmen.

Den legendariske Doom-programmør er måske inspireret af Googles computerbrille, Project Glass, som også har et indbygget display.

Men her er forskellen, at Google-brillen skal blænde computer-informationer ind i brugerens synsfelt - det, der kaldes augmented reality - mens VR-briller lader dig forsvinde helt ind i en computer-verden.

Så VR-briller kræver at brugeren står stille eller sidder ned - ellers kan det hurtigt blive farligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere