Legendarisk spilprogrammør udvikler VR-hjelm

Den nye billige VR-hjelm fra John Carmack skal suge dig helt ind i spiloplevelsen.

På spilmessen E3 kunne programmøren John Carmack vise sit nyeste projekt; et byggesæt til en meget avanceret Virtual Reality-hjelm. Carmack er nok den mest berømte spilprogrammør - han skabte 3D-action-genren med spil som Wolfenstein, Doom og Quake. Han står i spidsen for id software, og han har tidligere forsøgt at bygge en rumraket med sit firma Armadillo Aerospace.

Denne gang har Carmack sat sig som mål at udvikle det bedste Head-Mounted-Display. De første VR-hjelme kom allerede for 20 år siden, men de var store, klodsede og meget dyre.

Prototypen som blev vist på E3 var monteret på en normal skibrille. Den bruger et system kaldet Rift, der er udviklet af Oculus sammen med Carmack. Her ligger opløsningen på 1280 x 800 billedpunkter (640 x 800 til hvert øje) og latenstiden skulle være helt nede på 20 ms.

Det er også den magiske grænse for, hvornår hjernen begynder at opfatte oplevelsen som ægte, mener Carmack.

Brugeren kan altså bevæge hovedet og får samtidig illusionen af, at man befinder sig i en virtuel verden og kan kigge i alle retninger.

Carmack demonstrerede prototypen med en modificeret 3D-udgave af "Doom 3". Han vil senere tilbyde komponenterne som et byggesæt, der skal koste omkring 500 dollar.

Han mener at kvaliteten er på niveau med de professionelle systemer, som i øjeblikket koster omkring 10.000 dollar, og forventer at de første kommercielle spil der understøtter systemet kommer inden for et-to år.

Men Carmack sagde dog ikke, om id software også har planer om at sælge spil til 3D-hjelmen.

Den legendariske Doom-programmør er måske inspireret af Googles computerbrille, Project Glass, som også har et indbygget display.

Men her er forskellen, at Google-brillen skal blænde computer-informationer ind i brugerens synsfelt - det, der kaldes augmented reality - mens VR-briller lader dig forsvinde helt ind i en computer-verden.

Så VR-briller kræver at brugeren står stille eller sidder ned - ellers kan det hurtigt blive farligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Efter åbning i Sverige står Danmark for tur: "Amazon kommer til Danmark, når de har en formiddag til overs”
Interview: Amazon er rykket ind i Sverige, og det er blot spørgsmål om tid før, at selskabet frigiver sit mest effektive våben på det svenske marked, vurderer Niels Ralund, direktør i FDIH. Han vurderer samtidig, at et dansk indtog også er rykket nærmere.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Beskyt virksomhedens data og digitale aktiver i døgndrift
Den massive stigning i antallet af medarbejder som arbejder hjemmefra samt et konstant omskifteligt digitalt trusselsbilleder stiller hele tiden nye og stigende krav til virksomhedens sikkerhedsinfrastruktur. Mange virksomheder står derfor overfor at skulle implementere løsninger medintelligent monitorering af data, infrastruktur samt fokuseret indsats for sikring af virksomhedens digitale aktiver. Men har på den anden side typiske ikke de nødvendige ressourcer, budget eller tiden til disse projekter – eller for den sagsskyld at blive afhængig af specifikke teknologier, dyre konsulentydelser og specialressourcer. En mulig strategi til at håndtere udfordringen kan være at vælge en komplet Cloudbaseret sikkerhedsplatform baseret på gennemprøvet AI-teknologi. Men hvordan kommer du godt i gang? Det får du svar på i denne hvidbog.