Artikel top billede

Legendarisk spilprogrammør udvikler VR-hjelm

Den nye billige VR-hjelm fra John Carmack skal suge dig helt ind i spiloplevelsen.

På spilmessen E3 kunne programmøren John Carmack vise sit nyeste projekt; et byggesæt til en meget avanceret Virtual Reality-hjelm. Carmack er nok den mest berømte spilprogrammør - han skabte 3D-action-genren med spil som Wolfenstein, Doom og Quake. Han står i spidsen for id software, og han har tidligere forsøgt at bygge en rumraket med sit firma Armadillo Aerospace.

Denne gang har Carmack sat sig som mål at udvikle det bedste Head-Mounted-Display. De første VR-hjelme kom allerede for 20 år siden, men de var store, klodsede og meget dyre.

Prototypen som blev vist på E3 var monteret på en normal skibrille. Den bruger et system kaldet Rift, der er udviklet af Oculus sammen med Carmack. Her ligger opløsningen på 1280 x 800 billedpunkter (640 x 800 til hvert øje) og latenstiden skulle være helt nede på 20 ms.

Det er også den magiske grænse for, hvornår hjernen begynder at opfatte oplevelsen som ægte, mener Carmack.

Brugeren kan altså bevæge hovedet og får samtidig illusionen af, at man befinder sig i en virtuel verden og kan kigge i alle retninger.

Carmack demonstrerede prototypen med en modificeret 3D-udgave af "Doom 3". Han vil senere tilbyde komponenterne som et byggesæt, der skal koste omkring 500 dollar.

Han mener at kvaliteten er på niveau med de professionelle systemer, som i øjeblikket koster omkring 10.000 dollar, og forventer at de første kommercielle spil der understøtter systemet kommer inden for et-to år.

Men Carmack sagde dog ikke, om id software også har planer om at sælge spil til 3D-hjelmen.

Den legendariske Doom-programmør er måske inspireret af Googles computerbrille, Project Glass, som også har et indbygget display.

Men her er forskellen, at Google-brillen skal blænde computer-informationer ind i brugerens synsfelt - det, der kaldes augmented reality - mens VR-briller lader dig forsvinde helt ind i en computer-verden.

Så VR-briller kræver at brugeren står stille eller sidder ned - ellers kan det hurtigt blive farligt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere