Artikel top billede

Password-tyveri rammer også eHarmony og Last.fm

Efter password-tyveriet hos LinkedIn i denne uge er eHarmony og Last.fm nu også ramt.

For et par dage siden måtte LinkedIn indrømme at "nogle" af brugerne har fået stjålet deres password. Der har været rygter om at hele 6,5 millioner LinkedIn-brugere har fået deres password kompromitteret, og de ramte brugere har fået deres konto deaktiveret, indtil de har nulstillet deres kodeord.

Men LinkedIn er ikke de eneste, der har været ramt af password-tyveri i denne uge. Næsten samtidig måtte dating-tjenesten eHarmony advare sine brugere om, at deres password kan være stjålet.

I et blogindlæg skriver eHarmony, at det kun er en lille del af brugerne, der er ramt, men alligevel har man valgt at nulstille kodeordene. Det anbefales generelt at vælge stærke kodeord med otte tegn eller mere, bruge forskellige kodeord til hver tjeneste og skifte det med regelmæssige mellemrum.

Senest er det så Last.fm, der er ramt af password-tyveri. I sin blog antyder Last.fm, at det kan være relateret til de andre sager om kompromitterede kodeord i denne uge.

Last.fm opfordrer nu alle sine brugere til at ændre deres password - selvom det måske kun er en lille del, der har fået kodeordet stjålet.

Hvis man bruger det samme password på andre sites, anbefales det også at ændre kodeordet på disse sites.

LinkedIn fortæller nu at man samarbejder med politiet om at opklare sagen, men selskabet kan stadig ikke sige, hvor mange af brugerne der er ramt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere