Artikel top billede

Lammetæv til Sterias valg af eks SAP-chef

Sterias valg af den forhenværende SAP topchef Leo Apotheker til bestyrelsen møder voldsom kritik. Ikke mindst på grund af hans korte og kontroversielle topjob hos HP.

"Skal vi nu forvente, at Steria sælger sin kerneforretning fra og køber SAP?", spørger Anthony Miller fra analysehuset TechMarketView retorisk.

Kommentaren kommer efter at Steria har udnævnt Leo Apotheker til posten som formand for selskabets bestyrelse.

Udover Apotheker har Steria også udnævnt Laetitia Puyfaucher, medstifter og formand for bestyrelsen i det verdensomspændende PR-hus WordAppeal, til bestyrelsen.

Chefen for Steria, Francois Enaud, er ikke spor bekymret, men glæder sig til at høste fra Apothekers mange års erfaring med "strategisk planlægning" og at samarbejde med begge de nye medlemmer.

"Set i lyset af de omfattende forandringer, der sker i vores branche, vil Leo's ekspertise i strategisk planlægning og Laetitia's i image-udvikling være værdifulde for vores koncern," siger han.

"Måske skulle hr. Enaud (Sterias chef, red.) læse artiklen fra Fortune 'How HP Lost Its Way' for virkelig at værdsætte det fulde omfang af Leo's ekspertise i strategisk planlægning," fortsætter Antony Miller sin kritik overfor IDG News Service.

Miller hentyder til de 11 måneder, som Leo Apotheker var ansat som topchef for HP. En periode, der mildest talt ikke gavnede HP, og som kan have kostet selskabet op mod
180 millioner kroner.

Steria fremhæver i en kommentar, at Leo Apotheker har arbejdet i ledende stillinger hos SAP i næsten 20 år. Han har derudover siddet i lignende stillinger hos Schneider Electric og NGO Planet Finance.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.