Artikel top billede

Millionaftaler og svensk vækst giver bonus for Descom

Mens stilstand eller ligefrem faldende resultater præger store dele af branchen, formår supply- og hardwareleverandøren fra Ballerup at øge indtjeningen.

Descom kommer ud af 2011 med et overskud på cirka 5,2 millioner kroner før skat. Det er en fremgang på knap ni procent i forhold til 2010.

"Jeg ved godt, der er mange i vores branche, som siger, at man ikke kan tjene penge på vores produkter. Men vi har en størrelse, hvor vi kan sige nej til en ordre, vi ikke kan tjene penge på," siger direktør Johnny Helander.

Alligevel kan han ikke sætte fingeren på, hvad præcist det er, Descom gør, der adskiller dem fra andre forhandlere, som har svært ved at tjene penge på hardware.

Ballerup-forhandleren har dog efterhånden opbygget en bred portefølje af produkter, lokaliteter og kunder, så virksomheden tjener penge på mange fronter.

"Vi får rigtig mange offentlige ordrer, hvor det offentlige handler udenom SKI til en bedre pris, og så har vi en række store private aftalekunder. For eksempel har vi lige vundet en større millionaftale med Dong. Det er så godt nok først i år, og det har derfor ikke berørt vores 2011-regnskab," siger Johnny Helander til CRN.

Også uden for Danmark tjener Descom penge. Trods store flytteomkostninger i 2011 giver også den svenske afdeling overskud.

"Vi har aldrig haft større vækst i Sverige. Og 2012 bliver endnu bedre. Vi har på nuværende tidspunkt haft et større overskud, end vi havde hele sidste år," fortæller Johnny Helander.

Men Sverige er ikke det eneste Descom skal tjene penge på i 2012. Virksomheden har tidligere fokuseret på B2B-salg, men i januar 2012 øjnede Ballerup-forhandleren en god avance på forbrugerprodukter trods hård konkurrence på forbrugermarkedet. Det førte til webshoppen wehaveitall.dk, der allerede nu har haft fire gange så mange ordrer, som Descom havde budgetteret med.

"Vi kigger også på telemarkedet. I dag kan du godt købe en mobiltelefon og noget tilbehør hos os, men abonnementer og lignende kan vi ikke klare. Der snakker vi med mindre virksomheder, som kan sådan noget i dag, og måske ender vi med at købe sådan en op eller starte det op helt fra bunden selv," fortæller Descom-direktøren.

Johnny Helander kan ikke sætte præcise tidsperspektiver på indtagelsen af teleområdet, til gengæld løfter han gerne sløret for andre ekspansionsplaner.

"Vi kigger meget på at etablere os i Norge, og jeg tror på, det når at blive i slutningen af 2012 eller eventuelt i starten af 2013."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Er det nu? Eller skal vi vente? Optimér udskiftning af servere i koncernen
Denne analyse giver dig svar på, hvordan du rammer ”the sweet spot”, der sikrer maksimal udnyttelse af eksisterende hardware i koncernens IT-miljø, inden du skifter til nye servere.