Artikel top billede

Millionaftaler og svensk vækst giver bonus for Descom

Mens stilstand eller ligefrem faldende resultater præger store dele af branchen, formår supply- og hardwareleverandøren fra Ballerup at øge indtjeningen.

Descom kommer ud af 2011 med et overskud på cirka 5,2 millioner kroner før skat. Det er en fremgang på knap ni procent i forhold til 2010.

"Jeg ved godt, der er mange i vores branche, som siger, at man ikke kan tjene penge på vores produkter. Men vi har en størrelse, hvor vi kan sige nej til en ordre, vi ikke kan tjene penge på," siger direktør Johnny Helander.

Alligevel kan han ikke sætte fingeren på, hvad præcist det er, Descom gør, der adskiller dem fra andre forhandlere, som har svært ved at tjene penge på hardware.

Ballerup-forhandleren har dog efterhånden opbygget en bred portefølje af produkter, lokaliteter og kunder, så virksomheden tjener penge på mange fronter.

"Vi får rigtig mange offentlige ordrer, hvor det offentlige handler udenom SKI til en bedre pris, og så har vi en række store private aftalekunder. For eksempel har vi lige vundet en større millionaftale med Dong. Det er så godt nok først i år, og det har derfor ikke berørt vores 2011-regnskab," siger Johnny Helander til CRN.

Også uden for Danmark tjener Descom penge. Trods store flytteomkostninger i 2011 giver også den svenske afdeling overskud.

"Vi har aldrig haft større vækst i Sverige. Og 2012 bliver endnu bedre. Vi har på nuværende tidspunkt haft et større overskud, end vi havde hele sidste år," fortæller Johnny Helander.

Men Sverige er ikke det eneste Descom skal tjene penge på i 2012. Virksomheden har tidligere fokuseret på B2B-salg, men i januar 2012 øjnede Ballerup-forhandleren en god avance på forbrugerprodukter trods hård konkurrence på forbrugermarkedet. Det førte til webshoppen wehaveitall.dk, der allerede nu har haft fire gange så mange ordrer, som Descom havde budgetteret med.

"Vi kigger også på telemarkedet. I dag kan du godt købe en mobiltelefon og noget tilbehør hos os, men abonnementer og lignende kan vi ikke klare. Der snakker vi med mindre virksomheder, som kan sådan noget i dag, og måske ender vi med at købe sådan en op eller starte det op helt fra bunden selv," fortæller Descom-direktøren.

Johnny Helander kan ikke sætte præcise tidsperspektiver på indtagelsen af teleområdet, til gengæld løfter han gerne sløret for andre ekspansionsplaner.

"Vi kigger meget på at etablere os i Norge, og jeg tror på, det når at blive i slutningen af 2012 eller eventuelt i starten af 2013."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere