Artikel top billede

Millionaftaler og svensk vækst giver bonus for Descom

Mens stilstand eller ligefrem faldende resultater præger store dele af branchen, formår supply- og hardwareleverandøren fra Ballerup at øge indtjeningen.

Descom kommer ud af 2011 med et overskud på cirka 5,2 millioner kroner før skat. Det er en fremgang på knap ni procent i forhold til 2010.

"Jeg ved godt, der er mange i vores branche, som siger, at man ikke kan tjene penge på vores produkter. Men vi har en størrelse, hvor vi kan sige nej til en ordre, vi ikke kan tjene penge på," siger direktør Johnny Helander.

Alligevel kan han ikke sætte fingeren på, hvad præcist det er, Descom gør, der adskiller dem fra andre forhandlere, som har svært ved at tjene penge på hardware.

Ballerup-forhandleren har dog efterhånden opbygget en bred portefølje af produkter, lokaliteter og kunder, så virksomheden tjener penge på mange fronter.

"Vi får rigtig mange offentlige ordrer, hvor det offentlige handler udenom SKI til en bedre pris, og så har vi en række store private aftalekunder. For eksempel har vi lige vundet en større millionaftale med Dong. Det er så godt nok først i år, og det har derfor ikke berørt vores 2011-regnskab," siger Johnny Helander til CRN.

Også uden for Danmark tjener Descom penge. Trods store flytteomkostninger i 2011 giver også den svenske afdeling overskud.

"Vi har aldrig haft større vækst i Sverige. Og 2012 bliver endnu bedre. Vi har på nuværende tidspunkt haft et større overskud, end vi havde hele sidste år," fortæller Johnny Helander.

Men Sverige er ikke det eneste Descom skal tjene penge på i 2012. Virksomheden har tidligere fokuseret på B2B-salg, men i januar 2012 øjnede Ballerup-forhandleren en god avance på forbrugerprodukter trods hård konkurrence på forbrugermarkedet. Det førte til webshoppen wehaveitall.dk, der allerede nu har haft fire gange så mange ordrer, som Descom havde budgetteret med.

"Vi kigger også på telemarkedet. I dag kan du godt købe en mobiltelefon og noget tilbehør hos os, men abonnementer og lignende kan vi ikke klare. Der snakker vi med mindre virksomheder, som kan sådan noget i dag, og måske ender vi med at købe sådan en op eller starte det op helt fra bunden selv," fortæller Descom-direktøren.

Johnny Helander kan ikke sætte præcise tidsperspektiver på indtagelsen af teleområdet, til gengæld løfter han gerne sløret for andre ekspansionsplaner.

"Vi kigger meget på at etablere os i Norge, og jeg tror på, det når at blive i slutningen af 2012 eller eventuelt i starten af 2013."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.