Artikel top billede

Brug og tøm. Hent en ny GetVolt hver dag.

Mere teknologi på sommerens festivaler: Wi-Fi og nem mobilopladning

Skal du til Roskilde eller Skanderborg Festival? I år bliver det lidt nemmere at holde kontakt med omverdenen og dine venner.

Året rundt er du i nærheden af en stikkontakt næsten dagligt, men hvis lægger dig ud på en mark i Roskilde eller langt inde i en skov i Skanderborg, kan din smarte telefon hurtigt komme til at savne strøm.

Det vil en gruppe DTU-studerende i år forsøge at rette op på.

De har deres nye tjeneste GetVolt med på både Roskilde Festival og Danmarks smukkeste af slagsen i Skanderborg. GetVolt er en lille mobil oplader, der kan holde en telefon fyldt med strøm i et døgn. Hver dag kan man hente et nyt frisk batteri.

Også Wi-Fi på festival

Sidste år havde især teleselskabet 3 svært ved at imødekomme databehovet på Roskilde Festival. Derfor vil firmaet sætte flere master op i år.

Men festivalerne vil også selv forsøge at aflaste trykket på telemasterne.

På Skanderborg Festival vil der være gratis Wi-Fi nogle steder på festivalpladsen. I Roskilde har festivalen varslet Wi-Fi-hotspots ude på campingpladsen. Kapaciteten bliver maksimalt 20000 personer, og de skal betale 35 kroner for forbindelse under hele festivalen.

I Skanderborg kan man flere steder oplade sin mobiltelefon gratis. I Roskilde koster det et mindre beløb og ofte en god portion tålmodighed, når der er kødannelser.

Studerende til undsætning

Mange er også begyndt at tage solceller, vindmøller eller bilbatterier med for selv at sikre sig strøm til mobilerne. Men de studerende fra DTU mener stadig, at der er plads til en alternativ løsning.

"Ideen er, at du kan lade din smartphone, når det passer dig. Derfor lejer man et batteri, som kan byttes til et nyt, hver gang man har brug for strøm til telefonen," forklarer ingeniørstuderende Trygve Aabye Dam, der har startet Volt sammen med en gruppe studerende fra Design & Innovation på DTU.

Kun 500 personer kan blive koblet på pilotprojektet, der forventes at blive opskaleret næste år.

Både festivalen i Roskilde og Skanderborg støtter forsøget.

"På Roskilde Festival har vi altid brug for gode og nemme løsninger, der samtidig kan dække vores publikums behov. Volts mobilbatterier er et spændende bud på en løsning for publikummer, som nok trækker stikket ud for at tage på festival, men samtidig ønsker at benytte deres mobil," siger Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere