Artikel top billede

Apples Passbook-app kan gemme på stor overraskelse

Ny Apple-lancering kan give et længeventet gennembrud for mobilbetalinger.

den store Apple-præsentation i mandags løftede Apple sløret for en ny app ved navn Passbook, der skal hjælpe folk med at holde styr på digitale billetter, boardingpass og gavekort.

Ikke nogen sensationel nyhed.

Men ifølge den britiske avis The Telegraph kan app'en gemme på en langt større nyhed, end Apple røbede i første omgang.

Avisen gætter på, at det når den næste iPhone kommer vil blive muligt at foretage betalinger i butikker direkte med iPhonen via Passbook-app'en.

Har ansat NFC-ekspert

The Telegraph bygger sin teori på, at Apple allerede i 2010 hyrede Benjamin Vigier, der er en ekspert i NFC-teknologi. Vigier er i dag chef for Apples afdeling for mobilhandel, og det kan ifølge avisen være en indikation på, at Apple planlægger at bygge NFC-teknologien ind i en fremtidig iPhone.

NFC er en en teknologi, der gør det muligt at lave betalinger ved at holde en telefon med indbygget NFC-chip op foran en NFC-modtager i en butik. Teknologien findes allerede i mange Android-telefoner, hvor det er muligt at betale via Googles Wallet-funktion

Kan give gennembrud for mobilbetalinger

Vælger Apple at lancere et system til mobilbetalinger, kan det vise sig at blive et afgørende gennembrud for mobilbetalinger.

Dels fordi Apples iPhone- og iPad-styresystem har en markedsandel på 31 procent, dels fordi Apple ofte har held til at få sine brugere til at tage nye teknologier til sig.

Selv om Apples nye Macbook Pro med retina-skærm løb med opmærksomheden til præsentationen i mandags, kan lanceringen af Passbook i kombination med en ny iPhone med NFC-betaling vise sig at være en kæmpe nyhed for Apple.

Mark Moskowitz, der er en analytiker for finanshuset JP Morgan, siger til The Telegraph, at han ser Passbook som endnu et eksempel på Apples evne til at forandre vores digitale liv ved at prioritere brugervenlighed højt.

Sådan virker Passbook

"Og efter vores opfattelse er Passbook en forløber til en kommende mobilbetalingsløsning fra Apple, som vi tidligere har døbt iPay," siger Mark Moskowitz.


Virker som Apples bladkioskPassbook kommer til at fungere på samme måde som eksempelvis Apples Bladkiosk-app, der er en slags digital hylde, hvor du kan gemme andre apps. 

I Apples Bladkiosk kan du gemme alle dine foretrukne aviser og magasiner. Mens du i Passbook kan gemme apps fra eksempelvis dit flyselskab, din lokale biograf eller kaffebar.

Til præsentationen i mandags fortalte Apple, at du via Passbook eksempelvis vil modtage løbende opdateringer om dine afgange, hvis du har dit boardingpass liggende i Passbook-app. Ændrer gaten sig på din flyafgang, vil du med det samme modtage en meddelelse om det på din iPhone. 

Betal hos Starbucks 

Selv uden NFC-teknologi vil det dog være muligt at foretage betalinger med Passbook-app'en.

Eksempelvis har den amerikanske kaffekæde Starbucks en mobilbetalings-app, der vil blive integreret i Passbok.

Med Starbucks-app'en betaler du ved at indskanne en stregkode fra app'en, når du står ved kassen i din lokale Starbucks. 

Passbook bliver lanceret sammen med iOS6. Apple har endnu ikke givet et lanceringstidspunkt på iOS6, men iOS5 blev lanceret i starten af oktober 2011, og et kvalificeret gæt vil være, at iOS6 kommer på samme tidspunkt i år. 

Læs også:

Glem Dankortet - her er de fantastiske alternativer

Google dræber betalingskortet - her er Google Wallet  

Mac-fanatisk frisør: Vores kunder betaler med en iPhone    




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Kollega til risikostyringsteamet

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med flair for test til tolddomænet

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektleder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere