Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Niels Hartvig, der er far til Umbraco, måtte i dag give en kedelig besked.

Umbraco presset til at skrotte nyt CMS

Den nye version af Umbraco er for dårlig. Gammel version hives op af skuffen.

Content management systemet Umbraco bliver udsat for et lille benspænd.

I dag blev det offentliggjort, at version 5 af Umbraco, Jupiter, skrottes. Versionen gik i beta sidste år og har været på gaden siden januar. I stedet skal der arbejdes videre med den gamle version 4.

Flere af de nye funktioner i verison 5 flyttes med tilbage, kan man læse i kronikken over version 5 på Umbracos blog.

Umbraco er et populært open source CMS baseret på Microsofts .net, som anvendes over hele kloden. Det er igangsat af danske Niels Hartvig.

Beslutningen om at droppe version 5 skyldes mange fejl, som viste sig for tidskrævende at fikse.

På programmet

Beslutningen om at spole tilbage til den tidligere version har været svær.

Der er allerede blevet undervist i den nyeste version, og i dag begyndte Umbracos årlige udvikler-sammenkomst, Codegarden, i Danmark, hvor der faktisk var planlagt en session om den nyeste version. Så beslutningen er taget i 11. time.

"Hos Umbraco sætter vi pris på gennemsigtighed og ærlighed som pejlemærker for udviklingen. Med det i baghovedet har vi taget en beslutning. Efter tre dages analyse og diskussion op til Codegarden har vi besluttet at stoppe med at bruge mere tid på og flere ressourcer på version 5 og i stedet ladet holdet og communitiet bruge kræfterne på at understøtte og udvikle version 4," skriver Umbracos hovedkvarter.

"Vi er stolte af den beslutning og ved, at det er den rigtige og mest ansvarsfulde beslutning at tage. Vi lægger kontrollen tilbage i communitiet. Og derfor er det den rigtige beslutning".

Læs mere hos Niels Hartvig på Twitter.

Den seneste stabile version af Umbraco er version 4.7.2. Umbraco 4.8 er planlagt.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.