Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung bygger sit eget Facebook

Den koreanske gigant vil udvikle et helt nyt socialt netværk.

I begyndelsen af næste år kommer Samsung med sin egen Facebook-lignende tjeneste. Det melder Korea Times. Ifølge avisen har Samsung bekræftet, at man udvikler et helt nyt socialt netværk, som skal konkurrere med Facebook. Den nye tjeneste skal kunne bruges på mange forskellige netopkoblede enheder, herunder fjernsyn og kameraer.

Den koreanske gigant Samsung er kendt for sine hardware-produkter som tablets og smartphones, hvor selskabet kæmper en hård kamp mod Apple både i butikker og retssale, men koncernen er ved at omstille sig og investerer nu mere i software og indhold.

Samsung er i den unikke position, at selskabet både er den største konkurrent til iPad med sine Galaxy Tab produkter og samtidig er leverandør af skærmpanelet og andre vigtige komponenter til samme iPad.

Det bliver ikke bedre af, at Apple og Samsung udkæmper en patentkrig ved domstolene i mange lande og skiftevis forsøger at forbyde salget af hinandens produkter.

Nu vil Samsung altså kaste sig ud i en ny krig med Facebook. Samsung tilbyder allerede en mobil chat-applikation, ChatOn, som både kører på selskabets egne produkter og andre platforme.

Denne chat-applikation beskrives som en succes, og det har nu fået Samsung til at kaste sig ud i et større projekt med det sociale netværk.

Det bygger muligvis på en eksisterende tjeneste kaldet Family Story, hvor man kan dele billeder, chatte og sende påmindelser. Family Story er kun tilgængelig på et begrænset udvalg af Samsung-produkter.

Det nye sociale netværk skal derimod køre på alle enheder og platforme. Samsung fortæller at det skal køre på Amazons cloud-platform.

Det interne navn for projektet er "Samsung Facebook", men det må anses som sikkert, at det endelige navn bliver anderledes.

"Vi er overbevist om, at den nye tjeneste bliver populær i hele verden. Det betyder, at vi skal forebygge mulige flaskehalse. Derfor har vi brug for en server-baseret infrastruktur og et netværk af servere i flere lande," siger en Samsung-talsmand som begrundelse for, at man har valgt at køre i Amazons sky.

Det koreanske konglomerat fremstiller i forvejen alt fra fjernsyn til støvsugere og hvidevarer, og den ejer også skibsværfter, forsikrings-selskaber og en forlystelsespark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere