Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Kommer Microsoft med sin egen Windows 8 tablet?

Microsoft har varslet en stor nyhed på mandag. Det kan være en ny tavlecomputer, som Microsoft selv vil producere.

I bedste Apple-stil har Microsoft rundsendt invitationer til et hemmelighedsfuldt arrangement mandag kl. 15.30 lokal tid i Los Angeles. Invitationen lover kun, at der er tale om en "stor Microsoft-annoncering". Men den fortæller ikke, hvad der er tale om.

Den store nyhed kan være en helt ny Microsoft-tavlecomputer, som skal konkurrere med iPad. Det skriver Hollywood-bloggen The Wrap, som citerer en anonym kilde med kendskab til selskabets planer.

Ifølge rygterne skal den nye tavlecomputer køre med ARM-udgaven af Windows 8, det såkaldte Windows RT, der kommer senere på efteråret.

Det bliver bekræftet hos AllThingsD, som skriver at Microsoft har konkluderet at man er nødt til at designe både hardware og software selv til den nye tablet for at konkurrere med Apple. Her skriver man dog, at tavlecomputeren både kommer i udgaver med ARM og x86-processor.

Det er et usædvanligt skridt for Microsoft, som normalt overlader det til sine partnere som Dell, HP, Acer og Lenovo at fremstille hardwaren. Hvis Microsoft lancerer sin egen tablet risikerer firmaet at komme på kant med sine partnere.

På konsolmarkedet har Microsoft dog haft stor succes med at sælge sin egen hardware, men dette marked følger også andre spilleregler. Hardwaren sælges meget billigt og pengene skal tjenes på licensafgifter fra spilfirmaerne.

Der spekuleres nu på, at Microsoft kan vælge en lignende model for tavlecomputeren, hvor prisen bliver meget lav. Pengene skal så tjenes med salg af indhold og applikationer i Windows Store.

Det minder også om den model, som Amazon har valgt til sin Android-baserede Kindle Fire tavlecomputer.

Microsoft har tidligere forsøgt at udvikle en konkurrent til iPad under navnet Courier, men den blev lagt i graven i 2010. Helt tilbage i 2000 kunne Bill Gates vise en prototype på en pen-baseret tavlecomputer, men konceptet blev aldrig en succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.