Artikel top billede

EMC: Direkte salg er også fortid i Danmark

I Norge dropper storageproducenten EMC sit direkte salg, men sådan har det været længe herhjemme, siger den danske EMC-direktør.

EMC, der er en af verdens største producenter af storage, er på verdensplan i gang med at omlægge fra direkte salg til i stedet at sælge gennem partnere og forhandlere. Men sådan har det været længe hos EMC herhjemme fortæller den danske direktør Carsten Højerup.

"EMC Danmark er et af de lande, som er længst fremme på området indirekte salg. Størstedelen af vores salg går via partnere. Jeg kender ikke den nøjagtige procentdel, men hovedparten af salget kører gennem et større netværk af partnere," lyder det.

EMC kører meget af sin danske forretning via sin distributør SEC Datacom, og derudover er en stor del af forretningen drevet af partnerne selv, hvor EMC slet ikke er involveret.

"Der er lavet initiativer fra corporate side i EMC, som er med til at understøtte det indirekte salg," siger Carsten Højerup.

Værs'go - klare retningslinjer

Initiativerne har form af klare retningslinjer og direktiver for, hvordan der skal prioriteres, så det er nemt at finde ud af, om EMC kan sælges direkte, eller der skal sælges gennem en partner.

"Som udgangspunkt foretrækker vi altid at gå via en partner, men der kan være eksklusivaftaler et cetera, som gør, at vi er nødt til at sælge direkte," forklarer Højerup.

Kun hvis en kunde kan købe ind via en global aftale eller en eksisterende samhandelsaftale, som EMC er nødt til at efterleve, kan en handel køres uden om EMC. Faktisk er det også meningen, at partnerne skal køre servicedelen.

"Fra vores side er ønsket at øge kompetenceniveauet og enablement, det vil sige, at partnerne dygtiggør sig og øger deres kompetencer. Vi vil gerne have, at partnerne tager en større del af det lukrative servicemarked," siger EMC-direktøren, som fra kanalen hører, at en stor del af storage-forretningen er at kunne leve disse services.

Små partnere vigtige

I kroner og ører er EMC's største partner i dag Atea og herudover er også Credocom og Syskon et par af de større partnere.

"Partnere kan også være mindre i omsætningsstørrelse, men meget vigtige når det gælder value add i et bestemt segment som healthcare eller olie- og gasindustrien," siger Carsten Højerup.

Han fortæller, at landene i Norden ligner hinanden meget - både hvad angår modenhed og struktur.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere