Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Forhandlerne er både afhængige af ferieplanlægningen, og hvornår de studerende får besked om optagelse og studiestart.

Back to School: Forbered dig før varen når frem til disken

De første forberedelser til butikkernes "back to school"-kampagner begynder flere måneder før varerne kommer på forhandlernes hylder. Det er en balancegang mellem pris og produktspecifikationer.

Retailsalgets mest tydelige kampplads har alle dage været butiksdisken ude hos forhandlerne.

Tæt på frontlinien - i forhandlersamarbejdet CBC - har detailkonsulent Peter Frandsen været i gang med at planlægge "back to school" siden begyndelsen af maj.

Hans opgave er at finde ud af, hvor balancen mellem produktspecifikationer og pris skal ligge, for at produkterne bliver interessante for den enkelte CBC-forhandler, der skal ud og konkurrere med Elgiganten, Coop, Atea og diverse onlineforhandlere.

"Vores kernekunder ved godt, at de kan købe billigere på nettet, men de er parat til at købe hos en CBC-forhandler. Der får de service og rådgivning," siger Peter Frandsen.

Men der er også mere lavpraktiske hensyn at tage.

"Forhandlerne er meget afhængige af, hvor mange penge folk har mellem hænderne, hvornår ferien falder, eller hvornår de studerende får besked, om de er optaget på deres studie," fortæller han

I år er der desuden lancering af Windows 8 at tage hensyn til. Det kan få kunderne til at være mere tilbageholdende. Det samme gælder den nye processor-serie fra Intel (Ivory Bridge). Der skal forhandleren vurdere, om kunderne vil have det nyeste nye eller går efter ældre og lidt billigere modeller.

"Den slags turbulens i markedet kan få nogle forhandlere til at vente til sidste øjeblik med at bestille varer. Vores katalog udkommer i begyndelsen af august, så lige nu mødes jeg med nogle af vores forhandlere og producenterne og får en melding om, hvordan prispunkter og produktspecifikationer kan gøres interessante, og hvilke aftaler vi kan få om leverancer," fortæller Peter Frandsen.

Elgiganten: Vi får et bump på salgskurven

Hos elektronikmastodonten Elgiganten er man ikke i tvivl om, at man også i år vil skumme fløden, når elever og studerende går på jagt efter deres elektroniske arbejdsredskaber, som i Elgigantens optik også omfatter tablets og smartphones.

Salgschef for data, Jan Kirkedal, fortæller, at august er en vigtig del af lavpriskædens salg på pc-siden. Han bliver dog meget fåmælt, så snart talen falder på salgstal og indholdet af salgskampagner.

"Vi kører jo med tilbudsviser hver eneste uge, hvor vi går efter at have skarpe priser. Sidste år i august havde vi et slogan - "back to reality" - fordi skoleelever ligesom alle andre kommer tilbage fra ferie, og vi ved, at efterspørgslen efter pc'er stiger i den måned," siger Jan Kirkedal, som smilende beskriver effekten på august-salget som "et stort bump på salgskurven".

"Men august ér en vigtig del af vores salg på pc-siden. Lige nu er vi 90 procent på plads med de produkter, vi vil tilbyde. Men det er noget, der ordnes uden for Danmark," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.