Artikel top billede

Forhandlerne er både afhængige af ferieplanlægningen, og hvornår de studerende får besked om optagelse og studiestart.

Back to School: Forbered dig før varen når frem til disken

De første forberedelser til butikkernes "back to school"-kampagner begynder flere måneder før varerne kommer på forhandlernes hylder. Det er en balancegang mellem pris og produktspecifikationer.

Retailsalgets mest tydelige kampplads har alle dage været butiksdisken ude hos forhandlerne.

Tæt på frontlinien - i forhandlersamarbejdet CBC - har detailkonsulent Peter Frandsen været i gang med at planlægge "back to school" siden begyndelsen af maj.

Hans opgave er at finde ud af, hvor balancen mellem produktspecifikationer og pris skal ligge, for at produkterne bliver interessante for den enkelte CBC-forhandler, der skal ud og konkurrere med Elgiganten, Coop, Atea og diverse onlineforhandlere.

"Vores kernekunder ved godt, at de kan købe billigere på nettet, men de er parat til at købe hos en CBC-forhandler. Der får de service og rådgivning," siger Peter Frandsen.

Men der er også mere lavpraktiske hensyn at tage.

"Forhandlerne er meget afhængige af, hvor mange penge folk har mellem hænderne, hvornår ferien falder, eller hvornår de studerende får besked, om de er optaget på deres studie," fortæller han

I år er der desuden lancering af Windows 8 at tage hensyn til. Det kan få kunderne til at være mere tilbageholdende. Det samme gælder den nye processor-serie fra Intel (Ivory Bridge). Der skal forhandleren vurdere, om kunderne vil have det nyeste nye eller går efter ældre og lidt billigere modeller.

"Den slags turbulens i markedet kan få nogle forhandlere til at vente til sidste øjeblik med at bestille varer. Vores katalog udkommer i begyndelsen af august, så lige nu mødes jeg med nogle af vores forhandlere og producenterne og får en melding om, hvordan prispunkter og produktspecifikationer kan gøres interessante, og hvilke aftaler vi kan få om leverancer," fortæller Peter Frandsen.

Elgiganten: Vi får et bump på salgskurven

Hos elektronikmastodonten Elgiganten er man ikke i tvivl om, at man også i år vil skumme fløden, når elever og studerende går på jagt efter deres elektroniske arbejdsredskaber, som i Elgigantens optik også omfatter tablets og smartphones.

Salgschef for data, Jan Kirkedal, fortæller, at august er en vigtig del af lavpriskædens salg på pc-siden. Han bliver dog meget fåmælt, så snart talen falder på salgstal og indholdet af salgskampagner.

"Vi kører jo med tilbudsviser hver eneste uge, hvor vi går efter at have skarpe priser. Sidste år i august havde vi et slogan - "back to reality" - fordi skoleelever ligesom alle andre kommer tilbage fra ferie, og vi ved, at efterspørgslen efter pc'er stiger i den måned," siger Jan Kirkedal, som smilende beskriver effekten på august-salget som "et stort bump på salgskurven".

"Men august ér en vigtig del af vores salg på pc-siden. Lige nu er vi 90 procent på plads med de produkter, vi vil tilbyde. Men det er noget, der ordnes uden for Danmark," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere