Artikel top billede

Solgt i EMEA Q1 2011 32,6 mio. smartphones og i Q1 2012 41,5 mio. smartphones. Leverandørerne er fra venstre: Samsung, Apple, Nokia, RIM, HTC, Sony og andre.

Samsung og Apple strammer tommelskruerne

Vækst i en grad, som verden ikke hidtil har set, kommer til at dominere markedet for smartphones de kommende år. Antallet af internetbrugere forventes fordoblet inden 2016.

Verdens to største producenter af smartphones, Samsung og Apple, strammer grebet om verdensmarkedet for de smarte telefoner.

Mens markedet som sådan voksede 27,2 procent målt på antal 'phone shipments' i første kvartal 2012 sammenlignet med første kvartal 2011, voksede Samsung med ikke mindre end 193 procent og Apple med 62 procent.

Den modsatte vej gik det for Nokia, som måtte se 43 procent færre smartphones forlade fabrikken i første kvartal 2012 sammenlignet med den samme periode 2011. Også RIM og HTC måtte tåle tilbagegang i salget om end knap så dramatisk som Nokia.

Tre megatrends er drivkraften bag tidens investeringer, og det er Enterprise mobility (pads, smartphones, virtuelle desktoppe), Datacenter transformation (offentlig cloud, private cloud, virtualization, virtuelle desktoppe) og Consumerization (BYOD, App stores, sociale medier, multiple platforms).

Mærkbart stærkere stærkt

Internationalt ventes væksten generelt at blive mærkbart stærkere fra årets tredje kvartal. Ifølge Consensus Economics gælder det for en stribe lande, heriblandt Frankrig, Tyskland, Kina, Indien, Storbritannien og USA. Væksten måles i det her tilfælde i de enkelte landes bruttonationalprodukt, BNP.

Netværksproducenten Cisco har også været fremme med noget af en forudsigelse. Cisco forventer, at den verdensomspændende netværkstrafik vil overstige en zettabyte i 2016. Til den tid vil der ifølge Cisco være 2,5 opkoblet enheder for hver eneste beboer på jorden. Når den verdensomspændende IP-trafik i 2016 passerer en zettabyte, vil der i samme år være mere internettrafik, end der har været i samtlige år frem til 2012.

Antallet af internetbrugere vil i 2016 ligge på omtrent 3,4 milliarder svarende til cirka 45 procent af klodens befolkning. I 2011 lå det tal på 1,7 milliarder.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere