Artikel top billede

Brevmodellen er død - skal vi have en sms-model i stedet?

Organisationen Gramex foreslår en ny måde at stoppe pirateri: Send sms'er til piraterne.

Kulturminister Uffe Elbæk besluttede i går at droppe brevmodellen som et forsøg på dæmme op for pirateri på nettet. I stedet skal der fokus på lette alternativer til ulovlige tjenester på nettet.

Men musikerorganisationen Gramex har ikke helt opgivet tanken om at lave en brevmodel. Det skal bare være en sms-model.

I dagens udgave af Politiken kan man læse, at Gramex fortsat gerne vil have en notificerings-mulighed a la den skrottede brevmodel.

Gramex-direktør John Kristensen forestiller sig, at teleselskaberne skal sende en sms til personer, der bevæger sig ind på en "ulovlig" side - på samme måde som man modtager en sms med pristakster, når man rejser til et andet land.

En af begrundelserne for at skrotte brevmodellen var at sætte fokus på de lovlige alternativer i stedet, og fordi håndhævelsen af en brevmodel kan opfattes som en forøgelse af overvågningssamfundet. Derfor virker sms-modellen også til at få en svær fødsel.

Det dur ikke

Gramex forestiller sig ikke, at sms-forsendelserne skal bruges i retssager. Det skal udelukkende opfattes som oplysning.

Men hverken Forbrugerrådet eller teleselskabernes brancheforening har meget til overs for en sms-model.

Direktør i Telekommunikationsindustrien Jakob Willer mener, at forslaget slet ikke kan udføres teknisk. Det vil under alle omstændigheder betyde en eskalering af de problemer, som brevmodellen er blevet kritiseret for.

"Tanken er rigtig skræmmende, for det vil indebære, at man skal holde øje med, hvilke hjemmesider en bruger er på vej ind på," siger Jakob Willer til Politiken.

Ifølge Politiken har Konservative og Dansk Folkeparti udtalt sig positivt om sms-modellen. En socialdemokrat har til ComON tidligere leget med samme idé. Han mente, at man skulle udskifte brevmodellen med en email.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere