Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: c99)

Hold møder som Steve Jobs: Smid tosserne på porten

Ja, nogle gange kan det være nødvendigt at være et dumt svin. Læs her, hvordan Jobs undgik uproduktive møder.

Intet kan være så plagsomt som at holde mange møder, og Apple-stifteren Steve Jobs var måske en af dem, der foragtede unødvendige møder mest.

Han havde sin helt egen mødefilosofi, der ligesom Apples produkter bar præg af ekstrem minimalisme, skriver Ken Segall i et uddrag fra sin bog "Insanely Simple: The Obsession That Drives Apple's Success", der er bragt på det amerikanske website FastCoDesign.

Steve Jobs var af den opfattelse, at de bedste og mest produktive møder opstår, når små grupper af smarte hoveder mødes. Derfor troede han også på, at alle overflødige mødedeltagere prompte skulle sparkes ud af mødelokalet.

Principper, der ifølge Segall bliver håndhævet strikst hos Apple og i dag manifesterer sig hele vejen ned gennem Apples organisation.

"Hvad laver du her?"

Segall har blandt andet selv oplevet Steve Jobs' øjne skanne gennem et mødelokale, hvorefter han udpeger en person og spørger: "Hvad laver du her?"

Og hvis argumentet for vedkommendes tilstedeværelse ikke er stærkt nok, lyder reaktionen fra Jobs: "Jeg tror ikke, at vi har brug for dig her. Tak."

Logikken bag er ifølge Segall, at hver ekstra mødedeltager øger mødets kompleksitet, hvilket for alt i verden skal undgås. Derfor skal der være et klart argument for hver enkelt deltagers tilstedeværelse.

"Der findes ikke en høfligheds-invitation til et møde. Enten er du væsentlig for mødet, eller også er du ikke. Det er intet personligt. Det er bare forretning," skriver Segall.

Ifølge artiklen fra FastCoDesign skyldes Jobs' stramme håndhævelse af sit mødeprincip blandt andet, at selv om Apple har vokset sig til en gigant-virksomhed, lå det Jobs meget på sinde at fastholde den dynamik, der kendetegner mindre iværksætter-virksomheder.

Og netop store komplekse møder var i Jobs' optik en af de ting, der især kendetegner de store og støvede virksomheder, som han foragtede.

Tre gode råd

Hvis du vil holde møder, der er lige så effektive og produktive, som dem Steve Jobs tilstræbte at holde, anbefaler Ken Segall, at du følger tre principper:

1. Smid den mindst nødvendige mødedeltager ud af lokalet.
2. Forlad mødet, hvis det varer mere end 30 minutter.
3. Sørg for, at du hver dag laver noget produktivt, der opvejer den tid, du har brugt i møder.

Især de to første punkter kan virke brutale og provokerende, men Ken Segall mener, at det indimellem kan være på sin plads med en smule af den brutale ærlighed, der kendetegnede Steve Jobs' lederskab.

Læs også:
 

Afsløring: Her er Apple-butikkernes succesformular

Farvel til Steve Jobs - her er hvad du kan lære af ham




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere