Frank Mortensen: Vi fordobler forretningen på tre år

Licensspecialisten A Gain er blevet opkøbt og blevet en del af den norske koncern Inmeta Crayon. "I løbet af tre år fordobler vi forretningen," siger den nye danske direktør Frank Mortensen.

I forgårs blev det offentliggjort, at den norske Inmeta Crayon-koncern overtager samtlige aktier i den danske licensrådgiver A Gain.

I dag løfter den kommende administrerende direktør for Crayon i Danmark Frank Mortensen sløret for sine ambitioner og om bevæggrundene for at sælge sin virksomhed.

Ambitionerne for vækst fejler ikke spor i den nye virksomhed. Ifølge Frank Mortensen skal forretningsomfanget fordobles, og tre til syv nye lande skal erobres - det hele i løbet af de kommende tre år.

"Det er fedt, at vi har en kapitalfond som Norvestor som hovedaktionær. Det betyder, at vi fra starten er en stærk nordisk virksomhed, som skal rejse ud i Europa og fange de spillere, der er derude. Om vi når det som planlagt, vil så vise sig. I øvrigt skal væksten ikke bare komme fra nye lande, men også fra de eksisterende lande. Vi må se, om vi kan fordoble forretningen i både Danmark, Norge, Sverige og Finland inden for de næste tre år også," siger en optimistisk Frank Mortensen.

Den danske direktion
Crayons nuværende administrerende direktør Charlotte Schnack og Frank Mortensen kommer til at udgøre direktionen i Danmark, og Mortensen bliver også en del af koncernledelsen, som består af de respektive landeansvarlige med koncernchef Jarl Øverby øverst i pyramiden.

I Danmark er forretningsområderne fordelt, så Charlotte Schnack tager sig af SPLA (Services Provider License Agreement) og kundeafdelingen, mens Frank Mortensen tager sig af Microsoft softwarespecialisterne og SAM (Software Asset Management), solution-området og økonomien. Endelig får Ulrik Roland ansvaret for processen med at få det bedste fra de to virksomheder til at gå op i en højere enhed på koncernplan.

Hvad får dig til at opgive din egen virksomhed?
"Det er jo drømmen om at tage A Gain til 'the next level', og i øvrigt føler jeg ikke, at jeg opgiver min virksomhed. Jeg har den stadig, men deler den bare med lidt flere, end jeg gjorde tidligere. Derudover er jeg jo også blevet en stor aktionær i den nye virksomhed. Nu gælder det om at gøre os til Europas bedste, og det har vi hverken kompetencerne, erfaringen eller de økonomiske kræfter til at gøre på egen hånd i A Gain."

A Gain er faktisk en stærkere virksomhed end Crayon i Danmark. Hvorfor så sælge?
"Crayon i DK er bare et andet sted i sin udvikling, end vi er. Hvis vi går tilbage i vores udvikling til der, hvor Crayon er nu, så var vi i samme position. Der, hvor man investerer rigtig meget for at få et afkast. Jeg synes egentlig, at Crayon er nået imponerende langt i Danmark. Nu kommer jeg på hold med nogen, der har vist, at de kan tage en forretning fra et land til et andet. Den rejse vil jeg gerne med på."

Måske mange millioner
Hvad fik I for A Gain?
"Ha ha, jeg har skrevet under på en aftale om ikke at offentliggøre prisen," siger Frank Mortensen, som heller ikke vil sige noget om, hvor tæt Lars Krull rammer med sit gæt i artiklen Crayons opkøb forgylder Frank Mortensen.

"Jeg har fået aktier, så det er et spørgsmål om, hvad de aktier kaster af sig," siger Frank Mortensen, som synes, at det er vigtigere at han har fået en betydelig aktiepost i Inmeta Crayon-koncernen end et kontant beløb.

De aktier som Frank Mortensen og hans A Gain medstifter Ulrik Roland har fået, gør dem til henholdsvis den tredje- og sjettestørste aktionær i koncernen.

"Jeg tror, at de aktier i den nye Inmeta Crayon-koncern er en rigtig god investering, slår Frank Mortensen fast.

I løbet af det kommende år skal det nye Inmeta Crayon også finde nye lokaler. I Jylland, hvor A Gain har kontor i Silkeborg og Crayon i Århus, skal der findes et nyt fælles kontor i Århus. På Sjælland flytter de to virksomheder i første omgang sammen i A Gains lokaler i Herlev, men med den forventede vækst in mente skal der også findes et nyt sted at være i København inden for en overskuelig fremtid.

Læs Mere:

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Elbek & Vejrup lander tocifrede vækstrater trods coronakrisen
It-selskabet Elbek & Vejrup kan fremvise tocifret vækst på top- og bundlinje i det nye årsregnskab, der blev lukket 30. juni. fremgangen sker på trods af coronakrisen og landets nedlukning.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Når du skal designe, udvikle og implementere dokumenter i Dynamics 365
I dette whitepaper får du et overblik over de forskellige muligheder, der findes, når du skal designe, udvikle og implementere eksterne ERP-dokumenter i Dynamics 365 for Finance and Operations. I dokumentet kan du blandt andet se en sammenligning mellem Lasernet og en række andre løsninger. Bag whitepaperet står Tabellae, der over de seneste ni år har arbejdet med mere end 500 ERP-projekter og som har stor indsigt i Lasernet Output Management-systemet fra Formpipe Software.