Artikel top billede

Frank Mortensen: Vi fordobler forretningen på tre år

Licensspecialisten A Gain er blevet opkøbt og blevet en del af den norske koncern Inmeta Crayon. "I løbet af tre år fordobler vi forretningen," siger den nye danske direktør Frank Mortensen.

I forgårs blev det offentliggjort, at den norske Inmeta Crayon-koncern overtager samtlige aktier i den danske licensrådgiver A Gain.

I dag løfter den kommende administrerende direktør for Crayon i Danmark Frank Mortensen sløret for sine ambitioner og om bevæggrundene for at sælge sin virksomhed.

Ambitionerne for vækst fejler ikke spor i den nye virksomhed. Ifølge Frank Mortensen skal forretningsomfanget fordobles, og tre til syv nye lande skal erobres - det hele i løbet af de kommende tre år.

"Det er fedt, at vi har en kapitalfond som Norvestor som hovedaktionær. Det betyder, at vi fra starten er en stærk nordisk virksomhed, som skal rejse ud i Europa og fange de spillere, der er derude. Om vi når det som planlagt, vil så vise sig. I øvrigt skal væksten ikke bare komme fra nye lande, men også fra de eksisterende lande. Vi må se, om vi kan fordoble forretningen i både Danmark, Norge, Sverige og Finland inden for de næste tre år også," siger en optimistisk Frank Mortensen.

Den danske direktion

Crayons nuværende administrerende direktør Charlotte Schnack og Frank Mortensen kommer til at udgøre direktionen i Danmark, og Mortensen bliver også en del af koncernledelsen, som består af de respektive landeansvarlige med koncernchef Jarl Øverby øverst i pyramiden.

I Danmark er forretningsområderne fordelt, så Charlotte Schnack tager sig af SPLA (Services Provider License Agreement) og kundeafdelingen, mens Frank Mortensen tager sig af Microsoft softwarespecialisterne og SAM (Software Asset Management), solution-området og økonomien. Endelig får Ulrik Roland ansvaret for processen med at få det bedste fra de to virksomheder til at gå op i en højere enhed på koncernplan.

Hvad får dig til at opgive din egen virksomhed?
"Det er jo drømmen om at tage A Gain til 'the next level', og i øvrigt føler jeg ikke, at jeg opgiver min virksomhed. Jeg har den stadig, men deler den bare med lidt flere, end jeg gjorde tidligere. Derudover er jeg jo også blevet en stor aktionær i den nye virksomhed. Nu gælder det om at gøre os til Europas bedste, og det har vi hverken kompetencerne, erfaringen eller de økonomiske kræfter til at gøre på egen hånd i A Gain."

A Gain er faktisk en stærkere virksomhed end Crayon i Danmark. Hvorfor så sælge?
"Crayon i DK er bare et andet sted i sin udvikling, end vi er. Hvis vi går tilbage i vores udvikling til der, hvor Crayon er nu, så var vi i samme position. Der, hvor man investerer rigtig meget for at få et afkast. Jeg synes egentlig, at Crayon er nået imponerende langt i Danmark. Nu kommer jeg på hold med nogen, der har vist, at de kan tage en forretning fra et land til et andet. Den rejse vil jeg gerne med på."

Måske mange millioner

Hvad fik I for A Gain?
"Ha ha, jeg har skrevet under på en aftale om ikke at offentliggøre prisen," siger Frank Mortensen, som heller ikke vil sige noget om, hvor tæt Lars Krull rammer med sit gæt i artiklen Crayons opkøb forgylder Frank Mortensen.

"Jeg har fået aktier, så det er et spørgsmål om, hvad de aktier kaster af sig," siger Frank Mortensen, som synes, at det er vigtigere at han har fået en betydelig aktiepost i Inmeta Crayon-koncernen end et kontant beløb.

De aktier som Frank Mortensen og hans A Gain medstifter Ulrik Roland har fået, gør dem til henholdsvis den tredje- og sjettestørste aktionær i koncernen.

"Jeg tror, at de aktier i den nye Inmeta Crayon-koncern er en rigtig god investering, slår Frank Mortensen fast.

I løbet af det kommende år skal det nye Inmeta Crayon også finde nye lokaler. I Jylland, hvor A Gain har kontor i Silkeborg og Crayon i Århus, skal der findes et nyt fælles kontor i Århus. På Sjælland flytter de to virksomheder i første omgang sammen i A Gains lokaler i Herlev, men med den forventede vækst in mente skal der også findes et nyt sted at være i København inden for en overskuelig fremtid.

Læs Mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud giver dig fleksibilitet, skalerbarhed og agilitet – men hvordan håndterer man sikkerheden?

Cloudsikkerhed handler om effektiv orkestrering og automatisering for at muliggøre hurtig detektion af og reaktion på hændelser. Det handler om at eliminere kompleksitet, sikre smidighed og sikre fleksibilitet. På dette seminar bliver du klogere på hvordan du planlægger, designer, implementerer og kører dit cybersikkerhedsprogram effektivt.

23. juni 2021 | Læs mere


Effektiv drift og support af applikationer i Dynamics 365 FO

Med Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er forretningssystemet flyttet i skyen. Dermed er det slut med store opgraderingsprojekter, og virksomheder og organisationer skal i stedet være klar til løbende opdateringer, som sendes ud flere gange om året. Det kræver et særligt fokus på effektiv drift af applikationerne, hvis stabiliteten i applikationerne skal opretholdes og konkurrenceevnen bevares. I dette webinar bliver du inspireret til, hvordan du får mest muligt ud af din investering i Microsoft Dynamics 365 FO med en driftsaftale, så platformen udvikler sig sammen med din forretning.

24. juni 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

01. juli 2021 | Læs mere


Premium
Efter et års forsinkelse: DR skruer markant op for billedkvaliteten på DRTV - vil sende dobbelt så mange billeder som tidligere
Da hele fodbolddanmark mandag så det danske landsholds 4-1 sejr over Rusland skete det i en markant højere kvalitet for manges vedkommende, end de er vant til. DR har nemlig fordoblet kvaliteten på streamingtjenesten DRTV.
Computerworld
Efter Windows 11-lækket: Her er de nye elementer - og lanceringsdatoen
Podcast: Hvad kan Windows 11 tilbyde? Hvad kræver det af dit hardware? Hvornår kommer det? Og hvorfor har NNIT indsat Pär Fors som ny topchef? Ham har vi mødt på hans kontor i Søborg. Få svarene i denne episode af Computerworlds nyhedspodcast.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Indbygget sikkerhed i servermiljøet – her er fordelene
Få et samlet og teknisk velfunderet overblik over alle sikkerhedsfeatures i Dells PowerEdge-servere.