Artikel top billede

Her er den nye Google Nexus-tablet

På sin årlige udviklerkonference har Google præsenteret sin første tablet og en ny Android-version.

Allerede i den første keynote på sin udviklerkonference Google I/O kunne søgegiganten præsentere en stor nyhed. Google kommer nu med sin egen Nexus-tablet, der skal produceres hos Asus.

Her er der tale om en pendant til de kendte Nexus-smartphones, der fungerer som en form for reference-enheder og meget tidligt modtager nye Android-versioner.

Den nye Nexus-tablet er da også allerede udstyret med den næste Android-version 4.1, Jelly Bean, der også blev præsenteret på konferencen. Det indeholder flere forbedringer i forhold til den gamle version Ice Cream Sandwich, herunder en Google Now-søgefunktion og optimeret hastighed.

Google kunne samtidig fortælle, at der er solgt 400 millioner Android-enheder, og hver dag bliver der aktiveret en million nye enheder. I Google Play Store er der nu 600.000 apps, og online-butikken bliver nu udvidet med tv-udsendelser og magasiner.

Lille og billig tablet

Tabletcomputeren Nexus 7 har en Tegra 3-processor fra Nvidia, en billedopløsning på 1.280 x 800 pixels og et 1,2 megapixel kamera. Den er udstyret med NFC, Bluetooth og Wi-Fi. Batteriet skulle holde til omkring ni timers video-afspilning.

Der er tale om en forholdsvis lille tablet - skærmen er kun på syv tommer - og den vejer kun 340 gram.

I USA skal den nye tablet sælges for 200 dollar (godt 1.200 kroner) i en udgave med 8 GB hukommelse, mens en model med 16 GB koster 250 dollar (godt 1.500 kroner). Den kommer også i Australien, Storbritannien og Canada, men Google fortæller ikke, hvornår den kan købes i andre lande.

Nexus 7 har omtrent samme størrelse og pris som Amazons Kindle Fire, der også kører med Android. Den er noget mindre og billigere end Apples iPad, der stadig dominerer tablet-markedet.

På sin udviklerkonference kunne Google også præsentere en Apple TV-lignende boks, Nexus Q, der er formet som en kugle og kobles til fjernsynet.

Den beskrives som et "Social Media Streaming Device", hvor det bliver meget nemt at hente indhold fra skyen. Nexus Q kommer i midten af juli og skal koste 300 dollar (godt 1.800 kroner).
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere