Artikel top billede

Foto: Fotopedia: "Phil Kalina for Stan Hywet Hall & Gardens"

Din sofa er det nye kongelige - danske teatre streamer forestillinger på nettet

Film- og musikbranchen satser på streaming. Nu følger teatrene trop.

To år i støbeskeen, men nu er Seeatre.com åben.

Seeatre er en sammentrækning af "see" og teatre", og det er præcis, hvad tjenesten tilbyder: At se teater. I dit eget hjem vel at mærke.

 
Seeatre.com er en dansk streamingtjeneste, der tager udviklingen fra musik- og videobranchen med over i teater-verdenen. Kunderne betaler et fast lavt månedligt beløb for at få adgang til et kartotek af optagelser fra danske og nordiske teatersale. I stedet for at finde teaterkikkerten og gallakjolen frem kan man nøjes med at tænde for computeren.
At Seeatre i øjeblikket hævder, at den månedlige billet på 94 kroner giver adgang til "alt det du har lyst til", må siges at være en sandhed med visse modifikationer. Kataloget rummer blot 16 forestillinger pt. Derudover ligger der i øjeblikket en række trailers for kommende forestillinger.

Kvaliteten?

Seeatre åbnede officielt dørene i april i år. Inden åbningen er der brugt to år på forberedelser og ikke mindst aftaleskrivning med de forskellige rettighedshavere. En proces der også bremsede introduktionen af streaming på film og musik.

Men med døren åben og aftalerne på plads skulle der snart komme mere indhold på Seeatres hylder. I løbet af efteråret er der planlagt forestillinger fra bla. Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og flere store tyske teatre.

De enkelte forestillinger bliver optaget med 6-8 kameraer i HD-kvalitet - men kvaliteten på brugernes skærme vil svinge alt efter deres respektive internethastigheder.

Ligesom med musikstreaming regner Seeatre med,  at "video on demand" kan vække interesse for at komme ud og opleve kulturen i virkeligheden.

"Her kan du se alle de forestillinger, du ikke nåede at se, dem, du gerne vil gense, eller dem, du ikke vidste eksisterede. Og forhåbentligt vil Theater on Demand være med til at skabe en endnu større interesse for scenekunsten og få endnu mere publikum ind på den levende scene," skriver Seeatre.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.