Artikel top billede

Google er nu klar med Drive og Chrome til iOS

Nu er Googles browser Chrome også tilgængelig i en version til iPad og iPhone.

På andendagen for Googles store udviklerkonference i San Francisco var der mange små og store produktnyheder. En af overraskelserne er, at Googles browser Chrome nu er tilgængelig i en version til iOS. Den kan allerede nu downloades i App Store til iPhone og iPad. Det samme gælder for cloud-lagertjenesten Drive, som nu også understøtter Googles eget ChromeOS-operativsystem.

Google fortæller, at der nu er 310 millioner brugere af Chrome-browseren - det er fire gange flere end for to år siden.

Drive kom for ti uger siden, og der er allerede 10 millioner brugere ifølge Google, og nu bliver tjenesten så udvidet til iOS.

På Google I/O konferencen kunne søgefirmaet demonstrere, hvordan de uploadede filer bliver analyseret med tekst- og objektgenkendelse. Hvis man f.eks. uploader et billede af pyramiderne til sin Google Drive konto, kan det senere findes ved at søge efter "pyramider".

Selv om Chrome nu kommer til iOS, bygger den fortsat på Safari-kernen. Apple vil ikke tillade andre browsere end Safari til iOS, og derfor er alternative browsere tvunget til at bygge oven på denne browser. Google kan dermed heller ikke bruge sin egen JavaScript-motor V8.

En anden nyhed er, at Google-dokumenter nu kan oprettes og redigeres offline med fuld kommentar-funktionalitet. Alle ændringer bliver automatisk synkroniseret, når der er online-forbindelse. Målet er, at alle Googles applikationer også skal fungere offline.

Selskabet har også introduceret sin Google Compute Engine, hvor det er muligt at køre Linux Virtual Machines (VMs) på samme infrastruktur, som Google kører på. Det ligner et direkte angreb på Amazons cloud-hosting-tjeneste EC2.

Google Compute Engine blev demonstreret med Genome Explorer, der bruger 600.000 cpu-kerner. Den enkelte app kan bruge helt op til 771.886 kerner, og Google hævder, at man kan tilbyde 50 pct. mere regneydelse per dollar i forhold til konkurrenterne.

For de europæiske App Engine kunder er der nu mulighed for at hoste applikationer i EU-specifikke clusters. Dermed kan man altså undgå, at data kommer til at ligge i USA.

Her er keynoten fra Google I/O's første dag:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere