Artikel top billede

Derfor er der ingen startknap i Windows 8

Microsoft har fjernet Start-knappen i det næste Windows. Her er forklaringen.

En af de meget synlige ændringer i Windows 8 er, at Start-knappen er forsvundet efter 15 år. Den lille knap i nederste venstre hjørne af skærmen blev introduceret sammen med den tilhørende menu i Windows 95, og den har overlevet i alle Windows-versioner lige siden. Men nu er det altså slut.

I et interview med PC Pro fortæller Microsoft, hvorfor man har taget den kontroversielle beslutning om at fjerne Start-knappen. Den blev ganske enkelt ikke brugt længere.

"Vi har set det i Windows 7. Folk er helt vilde med at pinne applikationer på proceslinjen. Samtidig har vi set et dramatisk fald i anvendelsen af Start-menuen, og derfor stod vi overfor et valg. Vi sagde 'ok, Start-menuen bliver ikke brugt, hvad kan vi gøre ved det? Hvad kan vi gøre for at give Start-menuen et nyt liv, en ny identitet, ny energi?" siger Microsofts projektleder Chaitanya Sareen.

Microsoft samler løbende data om anvendelsen af Windows gennem sit Customer Experience Improvement Program.

Sareen mener at mange brugere benytter tastatur-genveje til at starte applikationer og altså ikke længere tager vejen forbi Start-menuen.

"Så jeg er en desktop-bruger, og jeg pinner browseren, Explorer, eller andre applikationer. Jeg bruger ikke Start-menuen så meget. Hvis du åbner startskærmen, har du et helt nyt sæt af muligheder, eller du kan blive på desktoppen, og den er stadig hurtig. Du kan ikke slå proceslinjen," siger Sareen.

Det nye Windows 8 kommer med en mobil-inspireret Metro-brugerflade, men indeholder også en klassisk desktop-modus - dog altså uden start-knap. Sareen afviser påstanden om, at Metro er mere egnet til touchscreen-enheder end til klassiske computere.

Han hævder at Metro-brugerfladen "fungerer rigtig godt med mus og tastatur" og fremhæver at man kan finde applikationer blot ved at taste det første bogstav på startskærmen. Men på TechEd-konferencen i Amsterdam i sidste uge havde selv Microsofts egne folk problemer med at betjene Metro med trackpad'en på bærbare computere.

Microsoft undskylder det med, at de nødvendige drivere stadig mangler at blive optimeret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere