Artikel top billede

Test: Doxie er en smart digital støvsuger

Kan denne smarte skanner gøre kål på dit papirhelvede? Vi har undersøgt sagen.

Få produkter virker mere som et fortidslevn end en skanner.

Det skyldes blandt andet, at vi i dag har mobiltelefoner med højtopløselige kameraer, der kan fungere som en lavpraktisk erstatning for en traditionel skanner.

Derfor virkede det umiddelbart også som en dødfødt ide, da jeg første gang hørte om en nyudviklet skanner ved navn, Doxie.

Et ukendt firma, der udvikler en ny skanner i dette årti? Glemt det.

I dag har ultratynde bærbare computere og trådløs teknologi gjort vores arbejdspladser så mobile, at ideen om et stort kontorbord med skannere og printere efterhånden virker som noget, der tilhører det forrige årti.

Kontoret skal være mobilt

I dag skal det perfekte kontor kunne være i en taske. Og det er netop, hvad Doxie-skanneren kan. Det er blandt andet en af årsagerne til, at skanneren er en bedre ide, end man måske lige skulle tro.

Ideen virker faktisk så tillokkende, at jeg efter at have skrevet om Doxie første gang, også måtte have fingre i skanneren og afprøve den i praksis, selvom den ellers kun kan bestilles hjem fra USA.

Min umiddelbare begejstring skyldes ikke blot, at skanneren er så tilpas kompakt bygget, at den uden problemer kan være i en rummelig taske. Det skyldes i endnu højere grad, at den løser et oplagt problem for alle os, der gerne vil befries for papirverdenens byrder.

En skanner som Doxie giver først og fremmest mening, når du betragter den som en digital støvsuger, der opsuger alle resterne af dit ikke-digtale liv.

Og mange af os får stadigvæk lønsedler, kvitteringer, snailmails og meget andet i papirform.

Snailmail ryger gennem skanneren

Da jeg modtog min skanner, der var af modellen Doxie Go var det første jeg gjorde at placere den på mit skrivebord, hvor den næsten ikke optager nogen plads. Efterfølgende er samtlige breve, der er værd at gemme blevet kørt i gennem Doxien.

Den suger grådigt alle papirerne i sig, og selv visitkort og sygesikringskort er kørt i gennem uden vrøvl. Der kan dog opstå enkelte probleme, hvis du indskanne dokumenter, der er blevet krøllet. Resultatet bliver ofte, at de krøllede dokumenter enten sidder fast i skannneren eller bliver kørt skævt, hvilket fører til indskanninger af dårlig kvalitet.

Derfor kan det volde problemer, hvis du indskanner et helt arkiv med gamle og slidte dokumenter.

Sådan kan Doxie skanne til din Pad

Doxie-enheden er lavet i hvid plastik og har en indbygget kortlæser, usb-port samt en mini-usbport, som du bruger til at oplade det indbyggede batteri.

Den har desuden intern hukommelse, som dine dokumenter bliver lagret på, når du skanner dem. Det betyder, at du kan bruge den uden, at der behøver være hverken en computer eller en stikkontakt inden for rækkevidde.

Derfor er den også ideel at have med på farten. I pakken ligger der en lille stofpose, som du kan opbevare din Doxie i, når du transporterer den. Og selvom den langt fra er af lommestørrelse, har jeg ikke haft nogen problemer med at have den med i min computertaske.

Virker med iPaden

Mobiliteten er især en fordel, hvis du eksempelvis arbejder som sælger og har brug for at have en skanner med på vejen i tilfælde af, at en række dokumenter hurtigt skal underskrives og sendes afsted til hovedkontoret.

For at få adgang til dokumenterne behøver du blot at slutte din Doxie Go til usb-porten på din computer på samme måde, som hvis du skal tilslutte et digitalkamera. Har du Apples Camera Connection Kit, kan du også slutte din Doxie til din iPad eller iPhone. Og vores erfaring er, at det virker gnidningsfrit. Dog med det forbehold, at dokumenterne bliver gemt som fotofiler og ikke som pdf-filer, når du henter dem ind på en iPad eller iPhone.

Den optimale måde at bruge Doxie på er dog at slutte den til din computer og bruge Doxies egen software, der blandt andet har en indbygget ocr-funktion (tekstgenkendelse) og desuden kan spille sammen med flere forskellige cloud-tjenester som Evernote, Dropbox, Google Docs og Cloud App.

Eksempelvis har jeg oprettet en Dropbox-mappe til min regnskabsføring, hvor jeg har særlige mapper til udgifter og indtægter, og kan indskanne alle mine papirkvitteringer og kan uploade dem med et enkelt klik. Og takket være ocr-funktionen er dokumenterne lynhurtige at finde igen.

På den måde bliver det lynhurtigt at finde det dokument, som du lige står og mangler.

Efter jeg har fået en Doxie, er mit skrivebord pludselig blevet lidt lettere at holde styr på, og jeg slipper for at skulle stå og overveje om et brev er værd at gemme eller ej.

Er jeg i tvivl, ryger det hele en tur gennnem Doxien, og ideelt set burde det meste af mit arkiv med gamle papirer fra banker, forsikringsselskaber og Skat også ryge en tur gennem Doxie og herefter direkte i papirkurven.

Konklusionen må blive, at selvom skannerens dage er talte, modtager vi stadigvæk store mængder af papir hver eneste dag. Derfor er vi mange, der er glade for en simpel og velfungerende skanner som Doxie.

Den største ulempe er dog, at du bliver nød til at købe den fra USA via Doxies hjemmeside.

Læs også:
Her er fem gode grunde til at bruge Evernote

Her er de fire bedste visitkort-skannere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.