Artikel top billede

Her er fem gode grunde til, at du skal bruge Chrome til iOS

Google Chrome til iPhone og iPad gemmer på fem smarte funktioner, der bør få dig til at overveje at droppe Apples Safari-browseri.

I sidste uge lancerede Google en iPhone- og iPad-version af den populære Chrome browser. 

Men umiddelbart kan det være svært at komme i tanke om nogle gode argumenter for, hvorfor du skal skifte til Chrome, når nu Safari, der er standardbrowser på din iPad og iPhone, fungerer glimrende. 

Der er dog ingen grund til at afskrive Chrome med det samme. Går du Googles browser igennem i sømmene, gemmer den nemlig på en række små smarte funktioner, som Safari ikke kan matche. 

Du kan læse de fem bedste herunder.  

1. Genialt, hvis du bruger Chrome på computeren

Sværger du til at bruge Chrome på din almindelige computer, har du en rigtig god grund til også at kaste din kærlighed på Chrome til iOS.

Det skyldes først og fremmest, at du med den mobile version af Chrome kan logge ind med kodeordet til din Google-konto og hente alle de indstillinger og bogmærker, som du bruger i Chrome til din pc eller Mac.

Der findes ganske vist allerede en lignende funktion, hvis du bruger Safari på både din computer og iPhone eller iPad. Men nu får Chrome-fans også samme mulighed.

Og med Chrome får du tilmed få adgang til en funktion, som først kommer til Safari med iOS6. Nemlig synkronisering af faneblade.

Det betyder, at hvis du har en række åbne faneblade i Chrome på din computer, kan du tage din iPad og sætte dig hen i sofaen og med det samme få adgang til præcis de samme faneblade.

2. Du får adgang til inkognito-faner

I Chrome til iOS bliver det også super-let at surfe på nettet, uden at browseren gemmer dine spor. 

Safari har allerede en såkaldt "privat browser-funktion", men den skal du helt ind i indstillingsmenuen for at finde. Det betyder, at det ofte er bøvlet at slå den til, og mange mennesker ved slet ikke, at den findes.

I Chrome-verdenen hedder funktion "inkognito", og du kan slå funktionen til direkte i browseren uden at skulle helt ind i indstillingsmenuen.

Og ikke nok med det, så kan du nøjes med blot at åbne en enkelt inkognitio-fane, samtidig med at du har en masse andre faneblade åbent. Det er med andre ord nemt og hurtigt at slå inkognito-funktionen til og fra, hvilket er ganske praktisk, hvis du eksempelvis har brug for at lave en hurtig søgning, som din kæreste ikke skal se, når han eller hun bagefter skal låne iPaden.

Sådan lader Chrome dig slippe for irriterende mobilsider

3. Se den fulde webside

Her på ComON bliver brugere med smartphones og tablets automatisk henvist til en ny html5-version af vores side, der er designet specielt til enheder med touchskærm. 

Men er du af den ene eller anden grund træt af automatisk at blive præsenteret for særlige mobilsider, kan du med Google Chrome altid vælge at få vist den fulde version af siden, som du kender det fra browseren på din computer. 

Du skal blot klikke på indstillingsikonet i Chromes menulinje og vælge punktet "Anmod om desktopversion". 

4. Lav stemmesøgninger

Den nye iPad 3 har endnu ikke fået Siri, men til gengæld har den fået en række stemmestyringsfunktioner, der eksempelvis gør det muligt at diktere et søgeord i Google. 

Underligt nok har Apple dog ikke valgt at tilbyde de funktioner til ejerne af de forrige versioner af iPad'en. Men det rådes der bod på, hvis du henter Google Chrome.

Her kan du klikke på et lille mikrofon-ikon, der er placeret ved siden af browserens-adressefelt, og herefter indtale dit søgeord.

Googles stemmegenkendelsesfunktion forstår dog - ligesom Apples - endnu ikke dansk. 

5. Smart touch-funktion

Selv om Apple om nogen har dyrket de smarte touch-funktioner, har Chrome-browseren dog en smart lille touch-genvej, som ikke findes i Safari. 

Når du bruger flere faneblade åben på én gang, kan du ved at placere en finger helt ude i venstre eller højre side af skærmen hurtigt skifte mellem de forskellige faneblade. 

Placerer du eksempelvs din finger yderst til højre på skærmen og trækker fingeren mod venstre, vil du skifte mellem dine åbne faneblade. 

Her er Chromes mangler

Alt er dog ikke perfekt med Google Chrome til iPhone og iPad. Der er også en række ulemper. 

Du skal blandt andet være opmærksom på, at Safari altid vil være din standard-browser, hvilket betyder, at når du eksempelvis klikker på et link i en mail, så vil det stadigvæk åbne i Safari.

Desuden har Chrome til både pc og Mac altid været kendt som en af de hurtigste browsere på markedet. Du skal dog ikke forvente nogen hastighedsforøgelse med Chrome til iOS. 

Det skyldes, at Google på grund af Apples meget strikse app-regler ikke kan få lov at bruge deres egen "motor" til browseren, men i stedet skal anvende den, Apple stiller til rådighed. 

Derfor er Chrome til iOS groft sagt blot Safari med en række nye funktioner og en anden indpakning. 

Læs også:

Her er 10 simple og smarte trick til Chrome  

Fem gode grunde til at du skal hente Gmails nye app
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.