Artikel top billede

Magirus-opkøb er Avnets tredje forsøg på invasion i Danmark

Avnet har ikke tradition for at have en heldig hånd på det danske marked. To gange tidligere har selskabet forsøgt sig med it-distribution i Danmark, og to gange har de måtte forlade landet igen.

Med købet af Magirus er det tredje gang, at den amerikanske distributionsgigant Avnet forsøger sig med at få dansk fodfæste.

Tilbage i starten af 1999 etablerede den tyske distributør Raab Karcher sig i Danmark under navnet RK Distribution. Et år senere blev Raab Karcher købt af den amerikanske distributionsgigants Avnet Technology Solutions-division.

Et opkøb, der i øvrigt blev set, som et typisk eksempel på konsolidering, der skete i distributionsbranchen omkring år 2000. Blandt andet blev opkøbet genstand for en Gartner-rapport, det satte fokus på, at amerikanske distributører købte de succesfulde europæere ud.

Det var dog så som så med den amerikanske succes. Avnet fik nemlig aldrig rigtig gang i forretningen i Danmark og lukkede det danske selskab ned efter et par år.

I 2007 forsøgte man sig så igen med en satsning på it-distribution i Danmark gennem købet af Magirus enterprise-afdeling.

I Danmark blev det til selskabet Avnet Nordic. Direktør for Avnet Nordic, som Avnet arvede fra Magirus, Ole Eklund, forlod dog ret hurtigt selskabet, og efter forskellige forsøg på at holde Avnet Nordic i luften, lukkede man ned for Danmark i 2009.

Det aktuelle køb af Magirus betyder, at Avnet Technology Solutions kommer til at tage en tredje tørn på det danske marked. Magirus er nemlig stadig til stede i Danmark.

Flere kilder, som CRN har talt med i forbindelse med denne artikel, er det oplagte spørgsmål: Er tredje gang lykkens gang for Avnet?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere