Artikel top billede

Kommunalt prisdiktat får HP til at droppe pc-aftale

HP dropper at byde ind på en ny kommunal indkøbsaftale i protest mod et krav om automatisk prisregulering.

Markedets største pc-producent, HP, har valgt ikke at være med i kapløbet, når SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice) henover sommeren skal afgøre hvilken producent, der skal have ret til at levere computere gennem en ny kommunal indkøbsaftale, som går under navnet 50.41.

Det usædvanlige skridt skyldes ifølge CRN's oplysninger, at HP er rasende over et krav fra SKI om, at priserne på den kommende aftale løbende skal reguleres efter et særligt "nettoprisindeks for databehandlingsudstyr" fra Danmarks Statistik. Indekset udregnes efter, hvordan priserne for eksempelvis computere, printere og GPS-udstyr på både consumer-og erhvervsmarkedet udvikler sig.

HP mener derfor, at det vil være for risikabelt at gå med i aftalen, når de priser, som producenten kan kræve for en professionel pc bliver koblet sammen med prisudviklingen på consumerprodukter og produkter, som slet ikke er omfattet af den aktuelle indkøbsaftale.

Hos HP bekræfter direktør for PSG-enterprise, Thomas Jensen, at HP har valgt ikke at byde ind på 50.41-aftalen.

"Når vi ikke afgiver tilbud, er det på baggrund af den prisklausul, som SKI har lagt ind i udbudsmaterialet," lyder det kortfattet fra Thomas Jensen, som ikke ønsker at kommentere sagen yderligere.

Sidste frist for at byde på aftalen var fredag i sidste uge. Ifølge CRN's oplysninger har pc-producenter som Lenovo og Fujitsu valgt at afgive tilbud på de nye indkøbsaftale.

SKI-aftale 50.41 er en ud af flere nye forpligtende indkøbsaftaler, som er på vej fra SKI.

CRN arbejder på at få en kommentar fra SKI.

Læs også:

SKI på vej med monopolaftale for printere

To ud af tre kommuner binder sig til SKIs nye printaftale

HP advarer mod nye SKI-aftaler
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.