Med på turen til London var repræsentanter fra 2WaysIT, Progressive, Comm2, Capgemini og Motus.
Foto: Klaus Krabbe

Forhandlere skeptiske over for Arrows nye cloud-portal

Et kritisk spørgsmål er, hvor bred og integrations-villig Arrows nye cloud-portal bliver, men "vi vælger at være positive," siger en stribe forhandlere, som overværede Arrows lancering i London.

Arrow ECS, der er distributør for især mellemstore virksomheder i it-branchen, lancerede onsdag i sidste uge en portal, der skal fungere som salgskiosk for diverse cloud-tjenester.

Portalen ArrowSphere vil omfatte mange forskellige 'as-a-service' modeller heriblandt 60 infrastruktur-, platform-, storage- og software-versioner.

Forhandlerne kan sælge alt dette under eget navn i egne webbutikker, og ArrowSphere tilbyder også fra centralt hold at klare den komplekse afregning for de mange forskellige cloudtjenester og -produkter.

Efter lanceringen fulgtes CRN's udsendte med Ulrik Helio, Motus, Robert Buch, 2Waysit og Joakim Halvorsen fra Progressive til lufthavnen og fik på vejen deres vurdering af Arrow ECS's nye tilbud.

"Jeg kan se nogle muligheder, men det er ikke klart, hvilken skala ArrowSphere kommer op i. Du har EMC, Symantec, Citrix og vmWare, men for eksempel mangler Microsoft og andre af de store leverandører," siger Robert Buch, direktør, 2Waysit.

ArrowSphere er en brokerskal
Reelt er ArrowSphere bare en broker eller en markedsplads, hvor Arrow lægger noget value add ind bag afregningsfaciliteten (billing).

Hvor brugbar Arrows nye sky-portal bliver, vil afhænge meget af hvilket kundesegment, man retter sig mod, siger Robert Buch, som snarere ser store statslige institutioner eller en region som kunder end SMV-kunder eller enterprise ditto.

"Reelt er der bare tale om en broker-skal, og hvis du sælger cloud-tjenester med en EMC GUI, så vil interessen fra en IBM Business Partner være begrænset," påpeger Ulrik Helio, som i parentes bemærket selv er storsælger af netop IBM storage.

Groft sagt virker ArrowSphere således, at hvis en forhandler sælger sikkerhed fra Symantec, så går ordren til Symantecs portal, og data går derfra til Arrow og derfra videre til kunden, som eksempelvis kunne være Motus, Comm2 eller en helt tredje forhandler.

"ArrowSphere er en mulighed for a give en god overskuelighed over cloud-produkter og med en god sikkerhed, men spørgsmålet er, hvad jeg må connecte videre til, om jeg selv kan bestemme, eller om jeg bliver begrænset af, hvad Arrow bestemmer," siger Ulrik Helio.

"Tjenesten skal nok lige fordanskes lidt, men jeg vælger at være positiv," tilføjer Robert Buch.

Både han, Ulrik og Joakim er i hvert fald enige om, at der er en del åbne spørgsmål, der skal afklares som for eksempel hvor mange cloud-tjenester, ArrowSphere kommer til at omfatte og i hvor høj grad, de lader sig integrere i de enkelte forhandleres systemer.

"Microsoft er en oplagt mangel. Hvorfor har Arrow ikke spurgt Microsoft," spørger Ulrik Helio retorisk.

Afgørende hvor mange er med
Afgørende er det i hvor høj grad og hvor bredt ArrowSphere bliver i stand til at integrere cloud-baserede produkter og ydelser fra andre leverandører end de, som er i stald hol Arrow ECS.

"Det dur ikke, hvis kunderne nede i bunden af skærmen ser en bjælke, hvor der står 'klik her, hvis du også vil se vores Microsoft cloud-tjenester - og storage eller back-up cloud-tjenester og så videre, og der så dukker nye portaler op. Så har vi ikke hjulpet kunderne nok," siger Ulrik Helio.

Men igen både Ulrik, Robert og Joakim foretrækker at anlægge en positiv attitude og ser frem til, at Arrow melder mere klart og detaljeret ud om, hvor mange cloud-tjenester ArrowSphere omfatter, og i hvor høj grad de kan integreres i de enkelte forhandleres portaler og øvrige systemer.
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.