Artikel top billede

God smartphone faldt død om

BlackBerrys nye PDA er en udmærket kombination af en smartphone til forretningsfolk og et alt-mulig-produkt til private. Desværre fik testeksemplaret et slagtilfælde og var siden ikke til at vække.

På udbyderen TDC's hjemmeside står der, at BlackBerry Bold 900 er god til "allround brug, arbejde på farten og multimedie-oplevelser." Det udsagn rummer ret godt vores opfattelse af den nye smartphone med touch screen.

Den første oplevelse var, at telefonen startede af sig selv ved et tryk på tændknappen, men desværre på tyrkisk, og det lå ikke lige til højrebenet at overtale den til at virke på engelsk. Faktisk var det ret irriterende og temmelig svært at få lavet det sprog om. Hvorfor i alverden lægger telefonen ud med at virke på tyrkisk? Det går over vores forstand.

BlackBerry har været på banen i mange år. Faktisk var BlackBerry i sin tid nærmest synonymt med PDA, da det koncept i sin tid dukkede op. PDA står for Personlig Digital Assistent og betegnede en elektronisk indretning, som ikke bare var en telefon, men som kunne så meget andet - ikke mindst håndtere brugerens mail.

Der er altså tale om et produkt primært rettet mod erhvervsbrugere med fokus på mail og mulighed for at kommunikere og udveksle data.

Telefonen er ret hurtig til at finde en forbindelse til internettet og dermed alle lyksalighederne i cyberspace, men til gengæld reagerer det sorte bær temmelig modvilligt på at hente de hjemmesider, man skriver adressen på. Det går, men ikke imponerende hurtigt. Telefonen drives af BlackBerrys nyeste styresystem OS 7.

Tager lige lidt tid

Sammenlignet med storsælgere som Android-telefoner og iPhones er det mere omstændeligt at komme i gang med BlackBerry, men efter et par dage med Bold Touch 9900 begynder der at komme greb om tingene.

Tasterne er rare at trykke på, og tastaturet virker som helhed fint og gennemtænkt. Den glasdækkede touch screen står knivskarpt, og ikoner og animationer virker fint. Selvfølgelig er der en del, man skal vænne sig til, når man er anderledes vant. Især kræver det tilvænning, når man skriver passwords, at huske, om det er 'shift' eller 'alt', der giver den funktion på tasten, som man har brug for til sit password.

Måske findes BlackBerry Bold ikke på det danske marked, eller også er der en anden årsag til, at testeksemplaret ikke er udstyret med et dansk tastatur.

BlackBerry har været med i så mange år, at man kan tale om en BlackBerry "i klassisk snit med et qwerty-tastatur under skærmen", men klassisk eller ej, så er det altså også en af de dyreste tastatur smartphones på markedet.

Skærmen er knivskarp

Formen og designet med de buede tastaturrækker har set sådan ud siden sidst i 1990'erne, men i dag har knapperne som nævnt fået selskab af en touch screen med en diagonal på 2,8 tommer. En skærm på 2,8 tommer er ikke imponerende, når mange af de nye smartphones har langt større skærme, men på en tastaturmobil er 2,8 tommer en respektabel størrelse.

Til slut må vi tilføje, at PC Worlds testeksemplar uden det mindste varsel fik et slagtilfælde og ikke siden var til at vække. Men bortset fra det var den smarte phone ret god.

Der skete det, at batteriet var brugt i bund, men det var sket flere gange før, at vi havde malket batteriet fuldstændig. Denne gang var resultatet bare, at Det Sorte Bær gik helt og aldeles død.

Selv efter timer med oplader på, var det ikke muligt at få gang i den, uanset hvor vedholdende vi trykkede på 'on'-knappen. Et egentlig 'factory reset' af PDA'en vidste vi ikke, hvordan skulle klares.

Konklusionen er, at BlackBerry Bold 9900 er en smart og særdeles brugbar smartphone med mange innovative faciliteter og et godt styresystem, men den er dyr, og målgruppen er i højere grad erhvervsbrugere end 'almindelige' privatbrugere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Premium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er de cyberkriminelle allerede trængt ind – uden at du har opdaget det?
Optimér din sikkerhed ved at kombinere indsatsen for at holde IT-kriminelle ude med en konstant antagelse om, at de muligvis allerede er trængt ind på dit netværk.