Artikel top billede

Lille dansk it-virksomhed slår amerikansk kæmpe

Efter to års kamp vinder den århusianske it-forhandler Logiva første slag i navnestriden med den amerikanske gigant Logica. Se her, hvad det kommer til at betyde.

Knap to år efter, at den forurettede danske virksomhed anmodede det europæiske varemærkekontor (OHIM) om at annullere Logicas varemærke i Danmark, er der kommet en afgørelse i sagen.

Den lille århusianske virksomhed Logiva protesterede i sommeren 2010 mod Logicas registreringen af EU-varemærket i Danmark. Logiva fandt navnesammenfaldet uhensigtsmæssigt, da de to selskaber sælger ensartede eller identiske produkter og løsninger.

Få overblik over sagen her: 
Lille dansk firma vil tvinge Logica til nyt navn

Navne-strid: Sådan bliver kampen om navnet Logica

OHIM har i juni givet Logiva medhold i protesten og ophævet registreringen i de varemærkeklasser, der relaterer sig til Logivas forretningsområder. Det drejer sig om alt fra software og hardware til diverse kommunikationskanaler og researchområder.

Afgørelsen fratager altså ikke juridisk Logica navnet, men selskabet har ikke længere eneret til at benytte det. Med annulleringen af varemærket er der dog åbnet op for, at Logiva kan sagsøge Logica for at have krænket deres navn og forretning i Danmark.

Skønt Logiva ikke har et registreret varemærke, har virksomheden markedsført sig og sine produkter i Danmark under navnet siden år 2000. Dermed har virksomheden gjort "Logiva" til sit varemærke og har dermed ret til at forsvare navnet som et beskyttet varemærke.

Hvorvidt Logiva går videre med sagen i fogedretten, har virksomheden endnu ikke taget stilling til. Logivas bestyrelsesformand Carsten Rhod Gregersen oplyser til CRN, at Logiva først har forsøgt at indlede en dialog med Logica. Det er der imidlertid ikke kommet en løsning ud af. 

Fremtiden for navnet Logica i Danmark er derfor endnu uvis. Det eneste, der er sikkert, er, at Logica ikke længere har EU-beskyttet ret i navnestriden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar på afgørelsen fra Logica.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere