Artikel top billede

Lille dansk it-virksomhed slår amerikansk kæmpe

Efter to års kamp vinder den århusianske it-forhandler Logiva første slag i navnestriden med den amerikanske gigant Logica. Se her, hvad det kommer til at betyde.

Knap to år efter, at den forurettede danske virksomhed anmodede det europæiske varemærkekontor (OHIM) om at annullere Logicas varemærke i Danmark, er der kommet en afgørelse i sagen.

Den lille århusianske virksomhed Logiva protesterede i sommeren 2010 mod Logicas registreringen af EU-varemærket i Danmark. Logiva fandt navnesammenfaldet uhensigtsmæssigt, da de to selskaber sælger ensartede eller identiske produkter og løsninger.

Få overblik over sagen her: 
Lille dansk firma vil tvinge Logica til nyt navn

Navne-strid: Sådan bliver kampen om navnet Logica

OHIM har i juni givet Logiva medhold i protesten og ophævet registreringen i de varemærkeklasser, der relaterer sig til Logivas forretningsområder. Det drejer sig om alt fra software og hardware til diverse kommunikationskanaler og researchområder.

Afgørelsen fratager altså ikke juridisk Logica navnet, men selskabet har ikke længere eneret til at benytte det. Med annulleringen af varemærket er der dog åbnet op for, at Logiva kan sagsøge Logica for at have krænket deres navn og forretning i Danmark.

Skønt Logiva ikke har et registreret varemærke, har virksomheden markedsført sig og sine produkter i Danmark under navnet siden år 2000. Dermed har virksomheden gjort "Logiva" til sit varemærke og har dermed ret til at forsvare navnet som et beskyttet varemærke.

Hvorvidt Logiva går videre med sagen i fogedretten, har virksomheden endnu ikke taget stilling til. Logivas bestyrelsesformand Carsten Rhod Gregersen oplyser til CRN, at Logiva først har forsøgt at indlede en dialog med Logica. Det er der imidlertid ikke kommet en løsning ud af. 

Fremtiden for navnet Logica i Danmark er derfor endnu uvis. Det eneste, der er sikkert, er, at Logica ikke længere har EU-beskyttet ret i navnestriden.

Det har ikke været muligt at få en kommentar på afgørelsen fra Logica.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere