Artikel top billede

Nu kommer væksten til de små virksomheder

Tre ud af fire små og mellemstore virksomheder i Danmark forventer, at deres omsætning stiger i de kommende år, og SMV'ernes syn på vækst og økonomi er også positiv, viser ny undersøgelse.

Hele 77 procent af de danske SMV'er forventer, at deres omsætning vil stige over de næste tre år. Det viser en måling af virksomhedernes syn på blandt andet vækst og økonomi, som Erhvervsstyrelsen står bag.

Tallene viser også, at knap hver tredje (32 pct.) af virksomhederne forventer, at dansk økonomi udvikler sig positivt eller endog meget positivt i det kommende år. I efteråret 2011 havde kun godt hver sjette (16 pct.) positive forventninger.

"Det er helt afgørende for at få gang i væksten i Danmark igen, at SMV'erne har genvundet tiltroen til egen omsætning og udviklingen i dansk økonomi. Tallene viser desuden, at virksomhederne forventer at ansætte flere medarbejdere i de kommende år, og dermed kan vi genvinde nogle af de job, der er blevet tabt i krisen," lyder det fra Anders Hoffmann, vicedirektør i Erhvervsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

200 SMV'er i hver region

I målingen har 1.000 virksomhedsledere fordelt på minimum 200 virksomheder i hver af landets fem regioner taget stilling til forskellige fremtidsudsigter for deres egen virksomhed og for Danmark.

Tallene viser, at langt de fleste virksomheder forventer vækst i egen omsætning over de næste tre år. 18 procent forventer en stigning på mindre end fem procent, 25 procent forventer en årlig stigning på fem til 10 procent, 11 procent forventer en stigning på 10-15 procent. Næsten hver tiende (otte pct.) af de danske SMV'er forventer en stigning på mere end 30 procent.

Samlet set forventer virksomhederne, der har deltaget i undersøgelsen, at de vil øge antallet af ansatte i løbet af de næste tre år. Virksomhederne i undersøgelsen har typisk syv ansatte. De forventer typisk at have ni ansatte om tre år.

Virksomhederne har ikke kun positive forventninger til egen vækst. I løbet af det seneste halve år er andelen af virksomheder, der har positive forventninger til dansk økonomi, blevet fordoblet. Og andelen af virksomheder, der har negative forventninger til økonomien, er blevet mere end halveret. I efteråret havde hele 36 procent negative forventninger. I dag er tallet 17 procent.

Undersøgelsen er foretaget af Epinion for Erhvervsstyrelsen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere