Artikel top billede

Greenpeace lægger pres på Apple

Greenpeace kritiserer at Apple stadig bruger "snavset" strøm i sine datacentre.

En Greenpeace-rapport fra april kritiserer, at en stor del af energien til verdens datacentre kommer fra kul- og atomkraftværker. Kritikken retter sig især mod Apples datacentre. Her kommer 55 pct. af energien fra kulkraftværker, mens 28 pct. bliver dækket med atomenergi. Nu har Greenpeace udgivet en ny rapport, der kun beskæftiger sig med Apple.

"A Clean Energy Road Map for Apple - How Apple Can Meets its Coal-Free Goal" lyder overskriften på rapporten, der bekræfter at selskabet har gjort fremskridt. Men det er ikke nok til at tilfredstille Greenpeace.

Apple har dog formået at hæve sin "clean energy score" fra 15,3 til 22,6 pct. Apple har lovet, at man fremover kun vil bruge bæredygtige energikilder til sine datacentre, og det har fået Greenpeace til at give Apple en mere positiv vurdering.

Det er dog baseret på Apples løfter og ikke på det, som selskabet har opnået indtil nu, så nu vil miljø-organisationen holde nøje med, om løfterne bliver opfyldt.

"Apple har muligheden for at sætte en ny standard med sit løfte om en kulfri iCloud, men planerne om at nå disse mål er mest snak og ikke nok handling," lyder kommentaren fra Greenpeace's teknologi-analytiker Gary Cook.

Selskabet har ellers været rimelig specifik i sine planer. Apple betegner sit datacenter i Maiden i North Carolina som verdens grønneste og lover at det skal køre udelukkende med grøn energi fra slutningen af 2012. Mere end halvdelen skal komme fra brændselsceller og solpaneler installeret ved datacenteret. Resten skal komme fra lokale vindmøller og andre energikilder.

En datacenter-ekspert fra Amazon har tidligere kritiseret, at solenergi til datacentre er et rent pr-stunt. Her har man regnet sig frem til, at Apples solanlæg kun er i stand til at levere fire procent af den energi, som datacenteret behøver - selvom det altså fylder et enormt areal.

I denne uge har Apple skabt overskrifter med sin beslutning om at trække sig ud af det amerikanske miljøprogram EPEAT (Electronic Product Environmental Assessment Tool). Dermed kan firmaets produkter ikke længere bære det grønne miljømærke. Det skyldes angiveligt, at Apple er uenig i EPEAT's krav til produkterne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere