Artikel top billede

Expert: Vi afvikler ikke den fysiske forretning

Den nordiske Expert-koncern har ekspanderet på nettet de senere år. Alligevel består de mere end 700 fysiske butikker, lover koncerndirektør.

Det Expert-ejede onlinebrand Proshop har ekspanderet de sidste to års tid - først til Sverige og siden til Norge. Forude ligger Finland, som vil blive indtaget i sommeren 2013. Det er i hvert fald foreløbig planen, oplyser koncerndirektør Lars Christensen.

Det er koncernens ambition, at de to onlinekoncepter skal eksistere sideløbende, idet Expert-koncernen allerede er til stede med Expert-webshops i alle fire nordiske lande. Alligevel breder koncernens anden webshop sig nu ud over de selv samme nordiske markeder.

"Jeg tror, der findes flere online-koncepter end retailkoncepter. Og vi har da også to kanaler online. Vi har Expert-strategien, som er mere dual brand-strategi, og så har vi Proshop, der er en god voksende del af virksomheden," fortæller Lars Christensen.

Det betyder, at Proshop er sit eget brand, mens Expert-webshoppen skal trække på Expert-butikkernes brand. Dobbeltsatsningen på nettet er altså ikke i konkurrence med virksomhedens fokus på de fysiske butikker.

"Vi kommer ikke udenom internettets indflydelse på markedet, så selvfølgelig skal vi også være til stede der. Men de to ting (den fysiske og den webbaserede handel, red.) kører særskilt," siger Lars Christensen til CRN og fortsætter:

"Det er også derfor, at Poul Thyregod er øverste direktør for vores e-branding i Norden."

Med en online-ansvarlig har koncerndirektøren ro til at fokusere på den fysiske del af koncernen. Da han tidligere løftede sløret for Expert-koncernens strategi for fremtiden, fortalte han, at koncernen fokuserer på at gøre de fysiske butikker indbydende, så de appellerer til de service- og kvalitetsbevidste forbrugere. Derudover var det vigtigste punkt på Lars Christensens to-do-list at ensrette koncernens brand.

Sådan er det fortsat, forsikrer Lars Christensen. Men fordi Expert-brandet ensrettes på tværs af forretninger, landegrænser og platforme, betyder det ikke, at koncernen ikke kan rumme flere koncepter.

"Jeg tror, som sagt, der findes flere online-koncepter end retailkoncepter. Og det er min overbevisning, at vi med fordel kan drive to forskellige koncepter online," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere