Artikel top billede

Omstridt pirat-jagt er for dyr: Frankrig på vej til at skrotte "3 strikes"

Lukning af piraters internetforbindelse har hjulpet for lidt, siger Frankrigs nye kulturminister.

Frankrig var et af de første lande, der besluttede at lukke for borgernes internetforbindelser, hvis de trods advarsler hentede copyrightbeskyttet indhold på nettet - den såkaldte 3-strikes model.

Modellen har øjensynligt ikke været nogen succes, og nu overvejer landets nye regering at skrotte Hadopi, som pirat-kontrollen er døbt i Frankrig.

3 strikes-modellen er nemlig ressourcekrævende og dermed dyr. Og den har sjovt nok ikke fået filmindustrien til at diske op med ret mange nye tjenester, der kan tilbyde lovlig adgang til det indhold, der falbydes på pirat-sider.

Frankrigs kulturminister Aurélie Filippetti siger i et interview med livsstilsmagasinet Le Nouvel Observateur, at 3 strikes piratmodellen desuden er et for voldsomt skridt i forhold til den forseelse, der er tale om.

Hendes udtalelser i interviewet bliver flere steder tolket som tegn på, at Hadopi-systemet i Frankrig snart vil blive skrottet, men konkret lover ministeren kun, at budgettet til Hadopi-systemet vil blive beskåret.

I første omgang skal en kommission se på, om 3 strikes-modelen skal fortsætte eller nedlægges.

"Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske med Hadopi, men én ting står klart: Hadopi har ikke ført til udviklingen af lovlige tjenester," siger den franske kulturminister ifølge Le Nouvel Observateur.

Hun forklarer, at Hadopi-systemet koster 12 millioner euro (lidt over 100 millioner kroner) og kræver tilstedeværelse af 60 embedsmænd.

"Det er en høj pris for at udsende en million emails", lyder det den tørre kommentar fra kulturministeren.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.