Artikel top billede

Dansk Fujitsu-direktør: Nu satser vi på hardware

Efter at effektiviseringer og frasalg har vendt sidste års trecifrede millionunderskud til et lille plus, skal der vindes markedsandele - især på salg af server/storage.

Mens alle taler om cloud computing, som det nye store vækstområde på det danske i it-marked, går den japanske producent Fujitsus danske afdeling tilsyneladende den modsatte vej. Fujitsu i Danmark regner nemlig med, at det i løbet af det indeværende regnskabsår vil være traditionelle hardwareprodukter som klienter og især server/storage, som skal trække forretningen fremad.

"Cloud er den nye smarte dreng i klassen, men der er stadig mange kunder, som køber servere. Så alt andet lige er der vækst at gå efter," lyder det fra Fujitsus danske direktør Peter Krogsgaard.

Ifølge IDC havde Fujitsu i Danmark i fjor en markedsandel for server- og storageprodukter på henholdsvis 6,3 og 6,0 procent, mens markedsandelen for pc'er lå på 3,2 procent.

Vækstambitionerne skal ses på baggrund af, at Fujitsu i Danmark det seneste et til to år har været igennem en markant turn-around, som efter et underskud i 2010/2011 på godt 100 millioner kroner nu er vendt til et resultat for 2011/2012, som er i balance med et lille plus på helt præcis 51.000 gode danske kroner.

Bag tallene gemmer sig en omlægning af Fujitsus danske forretning med både fyringer af personale, men også nyansættelser af især sælgere. Dertil kommer nedlukning af en stribe tabsgivende projekter, som sammen med en stribe effektiviseringer og nedlukning af aktiviteter, som ikke gav nogen nævneværdig indtjening, har vendt udviklingen.

"Vi har fået rigtig godt styr på vores forretning. Vores omsætning er gået ned med 70 millioner kroner, mens vores indtjening omvendt er steget også med 70 millioner. Den udvikling tror jeg, der er mange i branchen som gerne ville bytte med os. Så vi har vundet første halvleg og fortsætter det gode spil," siger Peter Krogsgaard, som altså nu satser på både at vækste Fujitsus danske forretning og tjene penge.

"Der er ikke meget ved at hælde tom omsætning ind i forretningen, og alt hvad vi gør, gør vi for at det skal være lønsomt og skabe tilfredse kunder," siger Fujitsu-direktøren, som forventer at komme ud af indeværende regnskabsår med et resultat på mellem otte og 10 millioner kroner.

Læs mere:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere