Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Pas på: Der er skjulte omkostninger i skyen

Cloud computing er ikke lutter lagkage. Det er en fleksibel og billig måde at få computerkraft på, men der er skjulte omkostninger, og dem bør forhandlere få frem i lyset, mener it-organisation.

Et af tidens fristende koncepter er cloud computing. Men selv om det lyder som en både nem og forholdsvis billig måde at komme til sin computerkraft på, så er der faldgruber.

It-organisationen ISACA advarer om de skjulte omkostninger
ved den hostede model og opfordrer kanalen til at få dem frem i lyset og diskuteret.

Hvis man eksempelvis fokuserer på de operationelle omkostninger versus startomkostningerne og månedlige snarere end årlige betalinger, så lyder Cloud Computing som et rigtig godt tilbud, men så nemt er det ifølge ISACA ikke.

Ikke helt som vand og el

Analysehuset Gartner har også tidligere gennemført en undersøgelse af emnet og konkluderet, at cloud er billigt - de første fem år.

Blandt de skjulte omkostninger er hvad det måtte koste at reducere risikoen ved Cloud Computing og udgifter til at migrere forskellige løsninger og systemer til skyen.

"Den almindelige opfattelse er, at cloud computing gør det nemt at tilbyde it-brugerne den samme selvbetjening, som alle elsker i form af at kunne tænde for lyset eller åbne for vandet. Det er ubegrænsede tjenester, on-demand og betal i takt med du bruger," udtaler Marc Vael, international vicepræsident for ISACA.

Sikkerhed, omkostninger og kompleksitet

Realiteten er, at cloud computing er som enhver anden it-opfindelse. Sikkerhed, omkostninger og kompleksitet forsvinder ikke - de skal administreres og indregnes i det store regnestykke.

It-organisationens anbefaling er, at kunderne føres gennem en 12 skridts proces, som ikke bare forklarer mulighederne i en privat, offentlig eller hybrid sky-løsning, men også forbereder dem på nogle af de omkostninger, som de muligvis ikke har med i deres regnestykke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
NNIT lægger kriseår bag sig: Skal ansætte 450 nye medarbejdere i år
Interview: NNIT har brudt den nedadgående vækstkurve, der har præget selskabet siden 2019. Nu kan selskabet igen fremvise vækst og er derved gået på medarbejderjagt, hvor der i år skal ansættes op mod 450 medarbejdere.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.