Artikel top billede

Mobile apps skal gøre elbilen sjovere

En ny hjemmeside inviterer til debat om de mest kreative app-ideer til elbiler.

Hvordan kan man gøre elbilen sjovere, smartere eller mere tryg? Det var opgaven i en dansk konkurrence, hvor vinderne blev udpeget i december 2011.

Et nyt websted samler nu de 15 bedste af de mere end 40 ideer, der blev resultatet af konkurrencen 'Apps og elbiler,' hvor opgaven var at udforske nogle af de digitale muligheder med smartphones og elbiler. Her kan man give sin egen mening til kende om de 15 ideer til bil-apps og læse mere om koncepterne bag.

Det er etrans, et design- og forskningsprojekt på Designskolen Kolding, der står bag konkurrencen, og målet er at gøre elbilen mere attraktiv.

Vinderne af sidste års konkurrence var The Plug or the Pump, PowerFlower og Elintelligence. The Plug or the Pump viser en overskuelig grafik, der hjælper med at se besparelserne i energi, penge og CO2, mens man kører sin bil. PowerFlower beskrives som en digital schweizerkniv, der tilbyder en lille håndfuld attraktive muligheder til de mange bilister, der ikke er teknisk interesserede.

Eltelligence følger med, når du kører, og lærer dig at kende. På den baggrund vil app'en selv foreslå nye ruter samt give trafikinfo og minde dig om at tanke, uden at du selv skal gøre noget.

Men der er også mange andre koncepter til apps, som er beskrevet på hjemmesiden.

En af ideerne er PowerDriver, der simulerer, at du kører i en elbil og fortæller dig, hvor meget strøm du bruger og har tilbage - og hvor lang tid det tager at lade elbilen op. Du skal blot tage din smartphone med på køreturen i din sædvanlige bil, og PowerDriver starter helt af sig selv med at registrere din kørsel, når du kører over 25 km/t.

Et andet koncept er Carbalance, der hjælper ejeren af en elbil med at få et overblik over de betydninger, bilen har for privatøkonomien og for klimaet. Når bilen er til opladning, registrerer applikationen, i hvilket omfang strømmen i elnettet kommer fra vedvarende energikilder. Når brugeren er ude at køre, holder applikationen øje med strømforbruget, hvor langt der køres og hvor klimavenlig kørestilen er.

I den mere underholdende ende er der et spil som Electric Brats, hvor man får point for en miljøvenlig kørestil.

Der er kun tale om koncepter og ikke færdige apps, og de skal primært fungere som inspiration til elbil- og energibranchen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere