Artikel top billede

Lenovo afliver måske Microsofts tablet

Lenovos nye Thinkpad 2 skal konkurrere med Microsoft Surface, men medens konkurrenterne raser over Microsofts nye tablet, så ser Lenovo frem til lanceringen.

Den nye Thinkpad-tablet fra Lenovo er præcis, hvad Microsoft gerne vil se fra sine OEM hardware-partnere. Faktisk mener TechNewsWorld, at Lenovo med et suverænt produkt kan gå hen og blive den første producent, som afliver Microsofts planer om at lancere en tablet-pc med navnet Surface.

Indtil videre har Microsofts planer om at lancere sin egen tablet-pc kun mødt indignation og vrede hos softwaregigantens hardwarepartnere, men måske er der en skjult dagsorden.

"Surface blev skabt, fordi, hvad Microsoft så komme fra sine OEM-partnere var noget møg," siger Rob Enderle, chefanalytiker, Enderle Group til TechNewsWorld.

Han mener, at Lenovo er en af de første, som ser i øjnene, at den er nødt til at tage livet af Surface for at overleve som pc-producent.

"Lenovo har virkelig oppet sig med den her tablet, som kommer til at give Surface kamp til stregen," siger Robert Enderle til TechNewsWorld.

Atom-cpu og touchscreen

Den nye ThinkPad 2 baseres på Intels Atomprocessor-baserede mobile platform sandsynligvis Cedar Trail, som Intel har sagt vil blive tilgængelig fra Lenovo og andre producenter i år.

Skærmen bliver touch screen, styresystemet bliver Windows 8 Pro, og den lille computer bliver udstyret med en 10 tommer skærm og kommer til at veje omkring et halvt kilo. Pen og digitizer er tilbehør, mens andet tilkøb er eksternt tastatur, dockingstation og en fingeraftrykslæser.

Derudover får Lenovo-tabletten HD-opløsning og et kamera både fremad og bagud og 10 timers batterilevetid. Med mere.

Spørgsmålet er så, om Den kommende ThinkPad 2 så rent faktisk ér alt det, som Microsoft ønsker sig af sine OEM-partnere. Ifølge analytikeren Enderle kunne ThinkPad 2 godt gå hen og tage livet af Microsofts egne tabletplaner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere