Artikel top billede

Fona-svindel: Lang fængselsstraf til tidligere indkøbschef

Tidligere indkøbschef i F Group skal to og et halvt år i fængsel for bedrageri. Han har anket dommen.

Københavns Byret har i dag idømt den tidligere indkøbschef i Fona, Jesper Nørmark, to et halvt års fængsel for bedrageri mod sin nu forhenværende arbejdsplads. Det oplyser sagens anklager Susanne Bitsch til CRN.

Nørmark var frem til at september 2010 ansat i Fonas moderselskab F Group, hvor han stod for indkøb af især it-varer til butikskæden. Samtidig drev han for egen regning merchandise-selskabet Just Add, som blandt andet stod for indretning af Fonas butikker.

Ifølge anklageskriftet misbrugte Jesper Nørmark sin dobbeltrolle til at udskrive falske fakturaer til Fonas distributører og leverandører og svindlede sig på den måde til næsten syv millioner kroner - penge som hovedsageligt burde være endt hos F Group.

Udover udsigten til en tur bag tremmer dømte byretten da også Jesper Nørmark til at betale erstatning på 3,4 millioner kroner til F Group.

Den anklagede har under hele forløbet nægtet sig skyldig, og ifølge anklager Susanne Bitsch har han allerede anket dommen til Østre Landsret.

Læs mere:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere