Artikel top billede

Sådan scorer du kassen på det næste Facebook eller Angry Birds

Finsk webtjeneste vil gøre gud og hvermand til it-investorer.

Bankerne holder på pengene i finanskrisen, men der er stadig risikovillige finanser andre steder. Det har Amino Kapital for eksempel bevist ved at samle over 200 millioner kroner fra risikovillige private investorer til iværksættere.

Nu vil et finsk foretagende gøre det muligt for helt små private investorer at kaste penge efter it-iværksættere.

Invesdor.com vil ændre den måde, nystartede firmaer henter investeringskapital - og den måde man investerer - på. Invesdor er en portal, hvor firmaer kan oprette "pitches" - altså oplæg til mulige investorer om firmaets potentiale og finansieringsbehov. Herefter kan investorer i alle størrelser byde ind. Minimumsgrænsen er helt ned til 20 euro (150 kroner).

"Vores mål er at demokratisere investeringer i private firmaer, som indtil nu har været forbeholdt udvalgte personer. Med en lav minimums-investeringsgrænse tilbyder Invesdor alle en alternativ måde at tjene penge på investeringer i forhold til aktier, obligationer og så videre," skriver tjenesten.

Finnerne håber også, at etablerede travle investorer og venturekapital-firmaer vil anvende Invesdor. Og at portalen kan forbinde iværksættere med folk, der kan bidrage med viden og ekspertise inden for deres områder.

Seks muligheder

Men grundlæggende håber Invesdor altså, at pengemændene bag de næste succeshistorier som Facebook, Angry Birds eller Google kan blive hr. og fru Danmark.

Portalen er dog lige startet, og der er pt. kun seks muligheder for at investere i opstartede it-firmaer.

Invesdor minder lidt om et lignende dansk forsøg, Start Up Lotto. Hos Start Up Lotto kan enkelte heldige personer vinde ejerandele af nye web-firmaer ved at sprede budskabet om dem og lokke betatestere til.

Læs også:

Hjælp os med at finde de danske iværksættere
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.