Artikel top billede

Efterårskrig: Nu bombarderes dit tv med fede tv-serier

Efter Netflix har endnu en amerikansk film-gigant meldt sig på det danske og nordiske marked: HBO. Dermed får danskerne fuld - og lovlig - adgang til succes-serier som Game of Thrones.

Efter mange år med stærkt begrænset eller ingen adgang til populære amerikanske film og tv-serier bliver danskerne nu nærmest druknet i streaming-tilbud med udspring i Hollywood.

Først var det Netflix, der i går kundgjorde, at selskabet vil rykke ind i Norden og tilbyde fri streaming af selskabets enorme samling af tv og film med et billigt, månedligt abonnement.

Mindre end et døgn efter den officielle Netflix-meddelelse om Danmark og Norden kom selskabets største rival, den anden store spiller på det amerikanske tv/film-marked, HBO (Home Box Office), med sit modtræk: HBO går i land i Norden senere i år og vil kæmpe for at få fat i danske og nordiske kunder. 

Kampen bliver ikke kun mellem de to amerikanske giganter. Både YouSee og andre lokale leverandører af film og tv-streaming har bebudet modtræk mod de nye filmtjenester.

HBO er herhjemme hovedsageligt kendt for tv-stationens egenproduktioner af store, film-agtige serier, ikke mindst den roste Game of Thrones. Stationen står også bag succesfulde produktioner som The Wire, Rome, Deadwood, Sopranos, Band of Brothers, Boardwalk Empire, skriver T3

Ifølge en pressemeddelelse fra HBO er det gennem et samarbejde med det svenske firma Parsifal, at amerikanerne vil indtage det nordiske tv-marked.

Sammen lancerer de to en ny satsning på "multiplatforms video distribution", fremgår det af pressemeddelelsen.

Om HBO vil forsøge at opbygge distribution via internettet og eksisterende kabeltv-net eller primært satse på video-on-demand over nettet i stil med Netflix, fremgår ikke af pressemeddelelsen, der dog understreger, at der bliver tale om flere forskellige teknologi-platforme.

I sit hjemland er HBO blevet beskyldt for at opmuntre til piratkopieiring, fordi man kun kan få adgang til den aktuelle sæson 2 af Game of Thrones ved at tegne et dyrt kabeltv-abonnement. Hvorvidt HBO's satsning i Danmark vil give os billigere online-adgang til den blodige fantasy-serie, står ikke klart, men en lancering uden Games of Thrones vil næppe give særligt meget mening for selskabet. 

Priser og platforme vil blive afklaret allerede inden denne måneds udgang, når parterne fremlægger nærmere detaljer om HBO-satsningen.

Ifølge analysevirksomheden YouGov vil det digitale marked for leje og salg af film og tv-serier i Danmark nærmest eksplodere i de kommende år.

Hele 44 procent af danskerne vil i 2014 leje og købe film og tv-serier digitalt mod kun 18 procent i dag, viser en ny undersøgelse fra YouGov.

Jan Damsgaard, der er professor i e-business ved CBS, siger i dagens udgave af Børsen, at det digitale filmmarked hurtigt vil overtage tronen herhjemme, når først folk får øjnene op for mulighederne:

"Vi har ventet på det her længe. Nu kommer det pludseligt, og om kort tid kan vi slet ikke forstå, at vi kunne leve uden," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere