Artikel top billede

WebOS bliver til Gram

HP flytter nu resterne af sin WebOS-division ud i et nyt selskab. Nu får WebOS også et nyt navn.

Hos HP har man haft svært ved at finde ud, hvad man skal gøre med sin WebOS-platform. HP har forsøgt at finde en køber til sit mobile operativsystem i længere tid, men uden held, og sidste år kom meldingen om, at WebOS skulle frigives som open source. Det samme gælder for HP's "application framework" ENYO.

Nu fortæller HP, at resterne af WebOS Global Business Unit skal skilles ud i et nyt selskab: Gram. I et brev til medarbejderne opfordrer selskabets chef, Martin Risau, til at identificere sig med navnet og fortsætte med at arbejde hårdt på systemet.

"Gram er et nyt selskab, som skal bygge på det bedste fra WebOS, Enyo og vores Cloud-løsninger samt muskelkraften hos vores partnere for at skabe en teknologi, som vil slippe nettets frihed løs," hedder det i den officielle beskrivelse af selskabet.

Martin Risau understreger i sit brev, at Gram ikke handler om at fremstille forbruger-hardware. Det skal fokusere på software og cloud-teknologi.

Han skriver også, at selskabet stadig opererer i "stealth mode". Men det har altså ikke forhindret, at brevet er sluppet ud på nettet.

Firmaets ånd minder om et "start-up". Ejerskabet ligger dog stadig med 100 pct. hos HP, selv om det skal fungere som en uafhængig divison.

Det ser ikke ud til, at Gram kommer til at køre på ældre WebOS-enheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere