Artikel top billede

55-årige Anders Ljørring er udviklingsdirektør hos ESDH-forhandleren Scanjour. Han bor i Søborg ved København og er gift med Annette. De har sammen to drenge på 24 og 26 år.

De bedste medarbejdere siger mig imod

It er bedst, når det bruges til at skubbe på en positiv udvikling af samfundet, siger Scanjours nye udviklingsdirektør, Anders Ljørring.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Jeg arbejdede engang i en virksomhed, hvor vi med it hjalp mennesker med svære sygdomme til at få et bedre liv. Hos Scanjour arbejder vi på at effektivisere arbejdsgangene i primært offentlige virksomheder til glæde for vores samfund. To meget forskellige eksempler på, hvordan it, bidrager til en positiv udvikling af vores samfund.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Nogle gange udvikles projekter efter faste specifikationer, der ikke ændres, selv om begge parter erkender, at de burde. Projektet ender så med at blive ineffektivt eller aldrig at komme i drift.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er stolt af at være med i et transformationsprojekt hos Scanjour, der ændrer hele organisationen til at arbejde agilt både i produktudvikling og i kundeleverancer. Vi er på vej til at arbejde mere agilt med vores kunder, så læring og erfaringer hele tiden vurderes og bidrager til, at vi optimerer vores processer og produkter.

Og hvad vil du helst glemme?

Jeg begår fejl, men jeg lærer altid noget af mine fejl. Ok, jeg vil selvfølgelig gerne glemme de gange, hvor jeg har været nødt til at lukke projekter, fordi pengene ikke rakte til at færdiggøre dem. Det er rigtigt ærgerligt, men også nogle gange nødvendigt for at redde andre projekter.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har haft udviklingsfolk, der på en og samme tid formår at være visionære og se muligheder, men som samtidig også er dem, der kan skitsere løsningerne og få de andre medarbejdere med på deres ideer. De medarbejdere, der har betydet allermest, er måske dem, der har turdet sige mig imod og argumenteret for deres sag, så vi sammen har fundet den rigtige vej.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Jeg har lige valgt mit drømmejob, da jeg i starten af året blev tilbudt jobbet som udviklingsdirektør hos ScanJour. Skulle jeg starte helt forfra, ville jeg stadig vælge et job indenfor de tekniske fag, men jeg ville tage en del af uddannelsen i udlandet for tidligt at sikre det internationale perspektiv.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Utilstrækkelig innovation. Og manglende evne til at agere globalt i udviklingen af nye produkter. Hos ScanJour oplever vi p.t. et produktivt og positivt samarbejde med vores off-shore partner i Ukraine, men vi skal konstant udvikle os selv i forhold til globalt samarbejde.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Satse på innovation og uddannelse. Vi skal erkende, at verden i dag er global, og at Danmark skal finde sin plads på den "globale arbejdsplads". Vi skal se fx Østeuropa og Fjernøsten som vores værdifulde samarbejdspartnere og ikke som vores konkurrenter. Men det kræver, at vi uddanner endnu mere innovative og kreative medarbejdere.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg har det faktisk godt med at have travlt. Nogle gange tvinger det mig til at finde nye og effektive løsninger sammen med mine kollegaer.

Hvordan kobler du af?

Jeg bruger meget af min fritid i Det Danske Spejderkorps, hvor jeg bl.a. er formand for uddannelse og ledertræning. Selv om det er et fritidsjob med stort ansvar og meget arbejde, giver det mig også energi at arbejde med udvikling af entusiastiske ledere i en frivillig-organisation. Jeg lader også fint op med en gå- eller løbetur rundt om Utterslev mose.

Hvad laver du om ti år?

Det ved jeg heldigvis ikke! Jeg har aldrig rigtigt planlagt min karriere, men jeg har alligevel altid haft spændende jobs og udfordringer. Og jeg er sikker på, at jeg stadig har noget meningsfuldt og udfordrende at lave om ti år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere