Artikel top billede

55-årige Anders Ljørring er udviklingsdirektør hos ESDH-forhandleren Scanjour. Han bor i Søborg ved København og er gift med Annette. De har sammen to drenge på 24 og 26 år.

De bedste medarbejdere siger mig imod

It er bedst, når det bruges til at skubbe på en positiv udvikling af samfundet, siger Scanjours nye udviklingsdirektør, Anders Ljørring.

Hvad holder du mest af ved it-branchen?

Jeg arbejdede engang i en virksomhed, hvor vi med it hjalp mennesker med svære sygdomme til at få et bedre liv. Hos Scanjour arbejder vi på at effektivisere arbejdsgangene i primært offentlige virksomheder til glæde for vores samfund. To meget forskellige eksempler på, hvordan it, bidrager til en positiv udvikling af vores samfund.

Og hvad bryder du dig mindst om?

Nogle gange udvikles projekter efter faste specifikationer, der ikke ændres, selv om begge parter erkender, at de burde. Projektet ender så med at blive ineffektivt eller aldrig at komme i drift.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?

Jeg er stolt af at være med i et transformationsprojekt hos Scanjour, der ændrer hele organisationen til at arbejde agilt både i produktudvikling og i kundeleverancer. Vi er på vej til at arbejde mere agilt med vores kunder, så læring og erfaringer hele tiden vurderes og bidrager til, at vi optimerer vores processer og produkter.

Og hvad vil du helst glemme?

Jeg begår fejl, men jeg lærer altid noget af mine fejl. Ok, jeg vil selvfølgelig gerne glemme de gange, hvor jeg har været nødt til at lukke projekter, fordi pengene ikke rakte til at færdiggøre dem. Det er rigtigt ærgerligt, men også nogle gange nødvendigt for at redde andre projekter.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?

Jeg har haft udviklingsfolk, der på en og samme tid formår at være visionære og se muligheder, men som samtidig også er dem, der kan skitsere løsningerne og få de andre medarbejdere med på deres ideer. De medarbejdere, der har betydet allermest, er måske dem, der har turdet sige mig imod og argumenteret for deres sag, så vi sammen har fundet den rigtige vej.

Hvad ville du lave i dag, hvis du helt frit kunne vælge dit drømmejob?

Jeg har lige valgt mit drømmejob, da jeg i starten af året blev tilbudt jobbet som udviklingsdirektør hos ScanJour. Skulle jeg starte helt forfra, ville jeg stadig vælge et job indenfor de tekniske fag, men jeg ville tage en del af uddannelsen i udlandet for tidligt at sikre det internationale perspektiv.

Hvad er den lige nu den største trussel mod it-branchen?

Utilstrækkelig innovation. Og manglende evne til at agere globalt i udviklingen af nye produkter. Hos ScanJour oplever vi p.t. et produktivt og positivt samarbejde med vores off-shore partner i Ukraine, men vi skal konstant udvikle os selv i forhold til globalt samarbejde.

Hvad er dit bedste it-råd til de danske politikere?

Satse på innovation og uddannelse. Vi skal erkende, at verden i dag er global, og at Danmark skal finde sin plads på den "globale arbejdsplads". Vi skal se fx Østeuropa og Fjernøsten som vores værdifulde samarbejdspartnere og ikke som vores konkurrenter. Men det kræver, at vi uddanner endnu mere innovative og kreative medarbejdere.

Hvordan takler du arbejdspres?

Jeg har det faktisk godt med at have travlt. Nogle gange tvinger det mig til at finde nye og effektive løsninger sammen med mine kollegaer.

Hvordan kobler du af?

Jeg bruger meget af min fritid i Det Danske Spejderkorps, hvor jeg bl.a. er formand for uddannelse og ledertræning. Selv om det er et fritidsjob med stort ansvar og meget arbejde, giver det mig også energi at arbejde med udvikling af entusiastiske ledere i en frivillig-organisation. Jeg lader også fint op med en gå- eller løbetur rundt om Utterslev mose.

Hvad laver du om ti år?

Det ved jeg heldigvis ikke! Jeg har aldrig rigtigt planlagt min karriere, men jeg har alligevel altid haft spændende jobs og udfordringer. Og jeg er sikker på, at jeg stadig har noget meningsfuldt og udfordrende at lave om ti år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Empower your SAP

In this inspiring webinar you can get more information on how you can accelerate your cloud transformation and migration to SAP S/4HANA. We will present typical challenges of migrating to the cloud and transforming your SAP environments, while giving you insights on how to tackle the obstacles, including how T-Systems can help define and accelerate a digital roadmap for your SAP journey.

26. maj 2021 | Læs mere


Premium
Deloitte køber dansk SAP-specialist: "Opkøbet manifesterer vores ambitioner om at stå stærkt på SAP-agendaen"
Konsulentvirksomheden Deloitte køber den danske SAP-virksomhed Syncronic. Opkøbet er en del af en større strategi for Deloitte om at sætte sig massivt på det nordiske SAP-marked.
Computerworld
Bombe under Amazon og Wish-shopping: Millioner af danskere risikerer ekstra gebyr
Nye toldregler fjerner snart bagatelgrænse for handel udenfor EU – en skærpelse, der gør at over tre millioner danske nethandlende kan se frem til en ekstraregning.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Sæt din fakturahåndtering på autopilot
Accounts payable automation frigør ressourcer i bogholderiet og minimerer risikoen for fejl, men hvordan kommer du i gang? Læs med her og få bud på, hvordan du opnår ”touchless flow.”